Un monument pe care nu îl vede nimeni

Oamenii de cultură din Gorj s-au întrecut ieri în declaraţii privind importanţa sau nonvaloarea mozaicului de pe clădirea SNLO. Comentariile au fost făcute după ce PDL a pus un banner pe această clădire şi, spun brâncuşiologii, este un monument istoric ce nu trebuie acoperit.

Tot răul spre bine. Locuitorii au aflat că pe clădirea SNLO este inscripţionată o scenă reprezentată printr-un grup de oameni ce luptă pentru libertatea muncii, pentru că presupusul monument aproape că nu se vede.

 „Cei care ridică problema acelui front ca fiind lucrare de artă o ridică aiurea, pentru că trebuie chiar să o cauţi ca să-ţi dai seama, pentru că este aproape invizibilă. Nu ştiu dacă mai poate fi considerat un perete decorat, o lucrare monumentală sau poate fi abordat aşa cum a fost abordat de administraţie sau de cine a dat liber să se pună acel banner acolo ca pe un simplu perete, care neavând decor a trebuit umplut cu ceva”, a declarat Paul Popescu, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Gorj.

 „Au fost elaborate cărţi în care sunt cuprinse toate clădirile şi orice reprezintă patrimoniu cultural naţional sau local, iar mozaicul de pe peretele exterior al SNLO nu apare pe nicăieri, în nicio categorie”, a confirmat Pompiliu Ciolacu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Gorj.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: