Încă un afacerist-politician, supărat că se fac controale

Organele de control ale statului sunt bombardate cu acuzaţii de către politicienii care au afaceri sau au prieteni care fac afaceri. Cum se face un control, cum cineva este acuzat că face jocuri politice.

Campania electorală le-a luat minţile politicienilor, care nu mai contenesc cu acuzele. După ce liberalul Dan Ilie Morega a ameninţat şeful Direcţiei de Finanţe că „îi rupe picioarele” dacă mai trimite controale la firmele din Padeş, de această dată a fost rândul unui pesedist să treacă la ameninţări. Vicepreşedintele Partidului Social Democrat Gorj, Puiu Diaconescu, s-a luat la harţă cu comisarii Gărzii Financiare când aceştia au mers în control la firma lui, SC Banatim. Social democratul i-a acuzat pe comisarii în cauză că fac controale politice.

Politicienii se cred mai presus de lege

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au mers în urmă cu puţin timp în control la un magazin de mobilă situat în apropiere de sediul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu. Când au solicitat să li se pună la dispoziţie actele, administratorul firmei, în persoana social-democratului Puiu Diaconescu, i-a făcut cu ou şi cu oţet pe motiv că, controlul este unul politic.

„La început domnul Puiu Diaconescu a considerat ca este vorba de o verificare cu tentă politică, în urma verificărilor a căzut de acord că este o verificare ca oricare alta, fără a avea o tentă sau o substanţă electorală“, precizează Ion Pupăzan, director coordonator Garda Financiară Gorj.  „Nu comentez nimic, după campania electorală o să pot răspunde. Având în vedere că organele de control din judeţ sunt sub mănuşa unei forţe politice ar fi bine ca acum, în campania electorală, controalele la adversarii politici să nu se facă“, spune Puiu Diaconescu, vicepreşedinte PSD Gorj.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: