Artego intervine în colectarea de fonduri pentru repatrierea lui Mădălin

Angajaţii Primăriei Târgu Cărbuneşti, instituţiile publice şi societăţile comerciale din localitate au donat bani pentru repatrierea lui Mădălin Limbergher, tânărul care a murit la sfârşitul săptămânii trecute după ce a căzut de la etajul doi al unui mall din Berlin. Acesta lucra în Germania, iar părinţii săi au fost anunţaţi telefonic că s-ar fi sinucis, aruncându-se în gol, însă ancheta nu s-a finalizat. În sprijinul autorităţilor de la Târgu Cărbuneşti, care au demarat o campanie de strângere de fonduri, va veni şi Viorel David, directorul de la Artego, care s-a oferit să completeze suma necesară pentru repatriere.

Mădălin Limbergher şi-a văzut părinţii, pentru ultima oară, în urmă cu aproximativ două săptămâni, când venise acasă în vizită. Acum aceştia fac tot felul de demersuri pentru a-şi putea înmormânta copilul creştineşte în oraşul natal. Pentru a veni în sprijinul familiei, autorităţile locale de la Târgu Cărbuneşti au iniţiat o campanie de strângere de fonduri.
Primarul Dănuţ Birău spune că întreg oraşul s-a mobilizat pentru ca trupul neînsufleţit al lui Mădălin Limbergher să poată fi adus acasă. „De la angajaţii primăriei s-a colectat în jur de 2500 de lei, dar tot oraşul s-a mobilizat. Au donat şi cei de la Poliţie, de la Judecătorie, de la Leagănul de Copii, de la societăţi comerciale, de la şcoală, de la liceu”, a declarat Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti. Alături de gorjenii cu suflet din Târgu Căbuneşti vine şi Viorel David, directorul de la Artego. „Per total, noi am strâns în jur de 6000 de lei, dar am primit un telefon de la domnul David de la Artego şi mi-a zis să ne auzim vineri pentru că vrea să pună dumnealui diferenţa, să completeze suma noastră cu cât ar mai fi nevoie pentru repatrierea lui Mădălin. Din câte am înţeles, cheltuielile totale se ridică undeva la 3500 de euro”, a precizat Dănuţ Birău.
PROCEDURI
Deşi suma necesară repatrierii se va completa în această săptămână, va mai dura ceva timp până ce părinţii să-şi poată înmormânta fiul creştineşte. „În aceste zile, vom da banii părinţilor, în baza unui proces-verbal, dar dumnealor încă nu pot merge să ridice trupul fiului. Sunt nişte proceduri acolo cu poliţia şi procuratura şi până ce nu se termină investigaţiile nu pot să-l ia acasă”, spune primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Galerie foto


Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: