Artego reia finanţarea la Pandurii

Singurul acţionar de la Pandurii care a ieşit din structura clubului în urma problemelor financiare cu care se confruntă acesta a decis să plătească în actuala ediţie de campionat circa 300.000 de lei către bugetul echipei. Artego a transmis către Pandurii, printr-o adresă recentă, că va plăti în tranşe de câte 100.000 de lei suma la care s-a angajat până la sfârşitul lunii martie. În schimb, Pandurii ar urma să renunţe la acţiunea în instanţă pe care a deschis-o împotriva acţionarilor săi care nu şi-au achitat la timp contribuţiile financiare către club şi au generat actuala stare de insolvenţă.

Firma condusă de Viorel David răspunde astfel solicitării clubului de stingere amiabilă a litigiului dintre cele două părţi, asta în condiţiile în care Artego a fost singurul dintre acţionari pe care Tribunalul Gorj nu l-a obligat în vară să plătească vreun leu drept restanţe către club, deşi echipa ceruse acest lucru ca şi în cazul celorlalţi acţionari restanţieri.

Tranzacţia dintre Pandurii şi Artego a fost publicată în Buletinul Procedurilor de insolvenţă de luni, 29 octombrie, înţelegerea respectivă urmând să fie validată şi de Adunarea Creditorilor, care este dominată de Marin Condescu. Fostul preşedinte a pledat de mai mult timp pentru înţelegeri amiabile cu acţionarii restanţieri în vederea stingerii litigiului din instanţă, dar, până acum, doar Artego a dat curs unei astfel de solicitări. Restul acţionarilor au de plătit 2 milioane de euro, în condiţiile în care sentinţa nu este definitivă, iar clubul revendică de la aceştia 4 milioane.

În plus, Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare restanţier la Pandurii, a preferat să cheltuiască până acum 50.000 de lei prin procesele cu clubul decât să vireze aceşti bani către echipa încă fanion a Gorjului.

Galerie foto


Vizualizări: 2,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: