Artiştii „Lyra Gorjului”, plătiţi din banii elevilor

Membrii orchestrei de cameră „Lyra Gorjului” din Târgu Jiu sunt plătiţi de elevii Şcolii Populare de Artă. Pentru că nu au reuşit să se autofinanţeze din vânzarea biletelor, artiştii şi-au primit salariile din banii încasaţi de la elevii Şcolii Populare de Artă la înscriere.

Cei 20 de membri ai orchestrei de cameră „Lyra Gorjului” sunt plătiţi pentru fiecare concert susţinut. Stagiunea trecută s-au cheltuit 40.000 de lei pentru plata salariilor lor. Şcoala Populară de Artă, care are în subordine această orchestră, a achitat mare parte din această sumă datorită încasărilor de la elevii şcolii drept taxă de înscriere în noul an şcolar. O singură persoană plăteşte între 150 - 200 de lei taxă de înscriere la Şcoala Populară din Târgu Jiu. „Începând cu luna martie nu le mai dădusem banii oamenilor, chiar nu am avut. Acum am profitat de faptul că au venit înscrierile pentru noul an de învăţământ şi ne-a intrat o sumă substanţială din acest domeniu. Avem de recuperat de la consiliul local circa 20.000 de lei”, a precizat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Primăria: „Lyra Gorjului trebuie să mai aştepte”

Primăria Târgu Jiu sprijină această orchestră din proprie iniţiativă, însă potrivit purtătorului de cuvânt al acestei instituţii, drepturile salariale ar trebui să se plătească din încasările obţinute din vânzarea biletelor. „Noi am dat afară poliţişti comunitari, ca o măsură de criză, aşa că „Lyra Gorjului” trebuie să mai aştepte puţin. Cert este că într-o perioadă de criză există multe alte priorităţi, noi nu suntem obligaţi să le dăm bani, o facem doar pentru că nu se descurcă din vânzarea biletelor”, a precizat Ramona, Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu jiu.

Din cauză că nu şi-au primit banii cuveniţi la timp, membrii orchestrei au amânat cu o lună începerea noii stagiuni. Aseară în sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu a avut loc primul concert cameral din cea de-a VI-a stagiune. Pentru salariile pe drepturi de autor a celor 20 de persoane care fac parte din „Lyra Gorjului” s-au alocat în această stagiune 30.000 de lei, cu 10.000 de lei mai puţin ca în stagiunea trecută.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: