Drumul lui Bucurescu, reparat de firma lui Sarcină

Drumul Judeţean 673 Ploştina-Miculeşti va fi reabilitat din nou de către Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. De curând a fost organizată licitaţia, iar firma de construcţii a omului de afaceri Nicu Sarcină a fost declarată câştigătoare. După ce va fi reabilitat de SNLO, drumul va fi luat în administrare de către Consiliul Judeţean Gorj.

Drumul Judeţean 673 care face legătura între localităţile Slivileşti şi Motru intră din nou în reabilitare. Craterele din asfalt ce s-au format în urma alunecărilor de teren ce au avut loc în zonă vor dispărea. Societatea Naţională a Lignitului Oltenia va consolida porţiunile cuprinse între kilometri 5650-5850 şi 1950-2350. Se vor executa lucrări de terasamente, suprastructură, şanţuri perete, consolidări tip KEYSTONE şi podeţe casetate. „S-a ţinut licitaţia, s-a adjudecat, probabil în zilele următoare se va semna contractul. De lucru ne apucăm atunci când se va restricţiona circulaţia pentru autovehiculele cu tonaj mai mare de 15 tone întrucât proiectul şi drumul este făcut pentru accesul cu mijloacele de transport normale. Am comunicat acest lucru autorităţilor locale din Slivileşti şi Motru”, a precizat Daniel Burlan, directorul general al SNLO. SNLO va plăti firmei constructoare 1.600.000 de lei pentru realizarea respectivelor lucrări, iar preţul de pornire al licitaţiei a fost 2.200.000 de lei.

SNLO reface doar zona afectată de alunecările de teren

Ani la rând drumul în cauză a fost al nimănui. Consiliul Judeţean a refuzat să şi-l mai însuşească pe motiv că este drum industrial şi a fost dărâmat de maşinile de mare tonaj care au transportat cărbune de la cariera din apropiere. Drumul a fost refăcut la acel timp de către SNLO, dar s-a distrus din nou din cauza unei alunecări de teren precum, dar şi pentru că nu a fost interzis accesul autovehiculelor de mare tonaj. SNLO va reface doar porţiunea de drum deteriorată din cauza alunecărilor de teren, în ceea ce priveşte gropile din asfalt produse din cauza maşinilor de mare tonaj acestea nu vor dispărea. „Este un dosar în cercetare pentru a stabili cine este vinovat de deteriorarea acestui drum, după ce se vor lămuri lucrurile vom stabili dacă tot noi vom plăti ce s-a stricat”, a mai spus Daniel Burlan.

Primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, susţine că nu va aloca niciun leu pentru refacerea respectivului drum. „S-a ţinut licitaţia la SNLO, a câştigat firma domnului Sarcină. Noi vom restricţiona circulaţia imediat ce ei vor spune că se apucă de lucrări. Drumul va trebui refăcut de către SNLO pentru că s-a deteriorat din cauza maşinilor care au transportat cărbune”, a spus Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: