Târgujiancă de 42 de ani, colegă de liceu cu fiica sa

În speranţa că diploma de absolvent de studii medii o va ajuta să-şi găsească un loc de muncă, o târgujiancă s-a înscris la liceu la vârsta de 42 de ani. Femeia este colegă de şcoală cu nimeni alta decât fiica sa. Cele două urmează cursuri la frecvenţă redusă. Profesorii spun că între mamă şi fiică nu este mare diferenţă la învăţătură. Delia Kitoiu spune că vrea să ajungă şi studentă.

Delia Kitoiu de 42 de ani din cartierul Bârseşti din Târgu Jiu este elevă în clasa a IX la Grup Şcolar Bârseşti. Femeia povesteşte şi motivul pentru care la vârsta pe care o are nu are decât opt clase.

„Când am terminat clasa a VIII-a tatăl meu a murit. Am fost nevoită să mă angajez şi din acest motiv nu am putut da la liceu. Am lucrat opt ani la fabrica de ciment din Bârseşti, între timp am făcut şi doi copii. După ce am terminat concediu de maternitate am încercat să mă reangajez dar peste tot mi se cerea diplomă de BAC. Mi-am luat inima în dinţi şi m-am înscris la liceu”, a povestit Delia. Delia Kitoiu are planuri mari de viitor, vrea să se înscrie la facultate. „Dacă o să fie bine, o să mă înscriu şi la o facultate, mi-ar plăcea să fiu inginer, dar înainte de toate să termin liceul”, a spus aceasta.

Mama în clasa a IX-a, fiica în clasa a XIII-a

Dacă Delia Kitoiu este „boboc”, fiica sa este în ultimul an la liceu. Cristina are 22 de ani şi este la rândul ei mama unei fetiţe. Tânăra este elevă în clasa a XIII-a la Grup Şcolar Bârseşti. Nu a deranjat-o să fie colegă de şcoală cu mama sa ci din contră, ea a fost cea care a sfătuit-o pe cea care i-a dat viaţă să-şi continue studiile. Ele au profesori comuni. „Se descurcă amândouă la fel de bine şi este de apreciat faptul că încearcă să facă faţă cerinţelor şi învăţământului în sine. Forma de învăţământ pe care au ales-o este un efort”, a spus Graţiana Grigore, profesoara de fizică a celor două. Din fericire pentru ele au cursuri în perioade diferite astfel că se pot ajuta reciproc. Atunci când Delia este la cursuri, fiica sa se ocupă de treburile casnice iar când Cristina pleacă la şcoală îşi lasă fiica în grija mamei sale.

 „Eleva noastră, Delia Kitoiu, şi-a dat seama că nu poate să-şi găsească un job în ziua de astăzi decât învăţând. Nu este singura, la noi la liceu urmează cursuri la fără frecvenţă aproape 1500 de persoane şi majoritatea au o vârstă înaintată”, a precizat Lucia Pădureanu, directorul adjunct al Grupului Şcolar Bârseşti.

Delia Kitoiu îi sfătuieşte pe toţi cei aflaţi în situaţia ei să-i urmeze exemplu.„Nu este o ruşine să mergi la şcoală la o vârstă înaintată. Este mai ruşinos să nu ai unde lucra şi să duci un trai greu. Le transmit tuturor să se înscrie la şcoală dacă nu au terminat studiile”, a spus Delia.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: