Asistentă medicală, retinută pentru furt și tranzacții frauduloase

O asistentă medicală dintr-un spital din Galați a fost reținută pentru 24 de ore, fiind acuzată că a comis furturi și tranzacții frauduloase asupra pacienților și colegilor săi. Potrivit IPJ Galați, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la adresa unei femei de 49 de ani, asistentă medicală la o unitate spitalicească din oraș.

Ancheta a dezvăluit că, în perioada 2019-2023, asistenta medicală ar fi sustras sume de bani, carduri bancare și tichete de vacanță de la colegi și pacienți, profitând de timpul său de lucru. Ulterior, aceasta ar fi vândut tichetele și, folosind datele de identitate ale victimelor, ar fi efectuat tranzacții frauduloase online și la comercianții din municipiu, conform IPJ Galați. Prejudiciul estimat în urma acestor infracțiuni se ridică la 2.500 de lei.

Probele găsite la domiciliul asistentei medicale au fost ridicate și considerate relevante în investigație. Față de suspectă, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri, 28 februarie, va fi prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt în desfășurare, fiind coordonate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Galați, sub supravegherea unui procuror din cadrul unității de parchet menționate, în scopul probării întregii activități infracționale a suspectei.
 
 
 

Vizualizări: 2,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: