Asistenţii de la Psihiatrie, agresaţi de bolnavi

Medicii şi asistenţii din Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu se plâng că sunt frecvent agresaţi fizic sau verbal de bolnavii cu probleme psihice grave. Gabriela Pătrăşcoiu, şefa Secţiei de Psihiatrie, susţine că personalul medical este puţin în raport cu numărul mare de bolnavi şi nu are puterea fizică să facă faţă pacienţilor internaţi aici.

În orice moment atât medicii cât şi asistenţii pot să devină victimele bolnavilor internaţi aici. „Este foarte greu de lucrat cu bolnavii de aici. Vă daţi seama că cei care rămân în spital sunt destul de grav bolnavi şi sunt mereu agitaţi şi agresivi ca să nu mai zic de cei cu come alcoolice. Noi suntem expuşi la tot felul de pericole. Trebuie să fim cu ochii în patru că niciodată nu se ştie cum reacţionează vreun bolnav şi ne trezim din medici în victime”, susţine Gabriela Pătrăşcoiu.

Gabriela Pătrăşcoiu, şefa Secţiei Psihiatrie, susţine că personalul pe care-l are în subordine este insuficient şi nu pot să facă faţă bolnavilor. De cele mai multe ori, când este nevoie, cadrele medicale cer ajutorul muncitorilor din spital pentru a putea imobiliza bolnavii psihic.

Este nevoie de angajaţi mai „împliniţi“

„Este greu. În primul rând suntem puţini ca şi număr de personal medical iar în al doilea rând, asistenţii sunt firavi şi slăbuţi. Ei nu pot să facă faţă bolnavilor. Ar trebui să avem aici asistenţi mai împliniţi, înalţi, bine făcuţi ca să nu mai avem probleme. Toţi sunt mici ca statură“. Mia mult decât atât, Pătrăşcoiu a spus că atunci când un bolnav devine agresiv se solicită ajutorul muncitorilor. „Când este nevoie să imobilizăm câte un bolnav nu putem singuri. Noroc că mai avem pe aici muncitori care fac diferite lucrări şi apelăm la ajutorul lor că au o construcţie fizică mai bună şi ne mai ajută cu bolnavii că altfel nu ştim cum ne-am descurca. Nu numai că ne agresează fizic, dar şi verbal. Intră peste noi în cabinete, ne înjură, ne vorbesc urât, ne fac cum vor ei şi acelaşi lucru păţim şi cu aparţinătorii. Este greu dar nu avem ce face”, a continuat aceasta.

Bolnavii se bat între ei

Nu numai medicii sunt expuşi la pericole dar şi ceilalţi pacienţi internaţi sunt agresaţi de bolnavii psihic care sunt agitaţi. „Zilele trecute ne-a adus poliţia un tânăr de 22 de ani în comă alcoolică. L-am internat că nu am avut ce face şi ne-am trezit la un moment dat cu el că a bătut doi bolnavi din salonul în care a fost repartizat. Şi acesta nu este singurul caz. Ăsta a fost mai recent. Dar frecvent bolnavii se agresează între ei. Noi intervenim să-i despărţim şi ne trezim şi noi loviţi şi bruscaţi”.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: