Târziu îl bate pe Mergea

Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti, a făcut toate demersurile pentru ca această unitate spitalicească să devină Spital de Urgenţă şi are toate şansele ca Ministerul Sănătăţii să aprobe acest lucru, după ce chiar secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a rămas uimit de condiţiile de aici. Nu aceeaşi opinie i-a lăsat-o Spitalul din Târgu-Jiu condus de Florin Mergea.

„Noi am trimis la Minister toată documentaţia şi am înţeles că sunt mari şanse să se aprobe. Oricum ştim sigur că dosarul este pe masa Ministrului Sănătăţii iar această vizită a avut două puncte, pe de o parte verificarea spitalului pentru transformarea lui în unitate de urgenţă dar şi pentru procesul de descentralizare. Domnul Streinu Cercel a fost impresionat de ce a văzut aici iar pe noi nu poate decât să ne mulţumească dar să ne şi ambiţioneze să facem lucruri şi mai bune”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti.

Secretarul de stat a văzut spitalul de la Pasarelă despre care a spus că este foarte mult de lucru.

Întrebat de jurnalişti despre vizita de la minister, Florin Mergea a dat din nou bir cu fugiţii. „Secretarul de Stat a trecut fugitiv prin Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu pentru că el avea în plan verificarea spitalelor mici înainte de procesul de descentralizare. Nu ştiu ce părere a avut. Cei de la Direcţia de Sănătate Publică ştiu mai multe”, a declarat Florin Mergea.

„A rămas şocat“

Într-adevăr, directorul DSP a făcut unele lămuriri legate de vizita de la Minister.

„Secretarul de stat, Adrian Streinu Cercel, a venit în Gorj pentru a vedea spitalele înainte de procesul de descentralizare. Pot să vă spun că a rămas profund impresionat când a văzut Spitalul Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti pentru că nu se aştepta să vadă într-un orăşel mic, o unitate spitalicească atât de bine organizată şi condiţiile pe care le-a găsit acolo. A rămas uimit de investiţiile făcute, de aparatura medicală cu care este dotat spitalul şi de reabilitarea lui. Pur şi simplu a rămas şocat, fără cuvinte şi a avut numai cuvinte de laudă pentru managerul şi personalul sanitar de acolo. Domnul Adrian Streinu Cercel a vizitat şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu şi în timpul controlului s-a abţinut să facă anumite comentarii însă când a plecat a fost dezamăgit, a zis doar că nu vrea să comenteze dar trebuie ştiut faptul că sunt multe lipsuri, ar trebui făcute multe lucruri şi este cu mult în urmă”, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.    

Condiţii de hotel vs condiţii mizere

Dacă spitalul din Târgu-Cărbuneşti străluceşte de curăţenie, la Târgu Jiu dezordinea şi mizeria domneşte. Bolnavii internaţi la Cărbuneşti au saloanele dotate cu televizoare, frigidere, mobilier nou, lenjerii impecabile, aer condiţionat şi sunt investigaţi medical cu aparatură nouă de ultimă generaţie. Spitalul din Târgu Jiu se află la polul opus. Aici, pacienţii nu au frigidere în saloane şi majoritatea sunt nevoiţi să-şi ţină hrana pe geam ca să nu se altereze, pereţii sunt negri din cauza trecerii anilor, plini de igrasie, aerul este închis şi greu respirabil, la toaletele de pe holuri nu au acces decât cadrele medicale, lenjeria este învechită, mobilierul şi majoritatea aparaturii medicale este de zeci de ani.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: