Asociația condusă de un gorjean, decorată de Președinția României

Asociația Română de Hemofilie, condusă de gorjeanul Daniel Andrei, a fost decorată de Președinția României cu Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler în semn de ”apreciere pentru activitatea neobosită în sprijinul celor aflați în nevoie, pentur altruismul, dedicarea și preocuparea permanentă manifestate în promovarea valorilor și principiilor de solidaritate socială“, se aratră în Decretul semnat de președintele Klaus Iohannis.

Daniel Andrei este și coordonator al Centrului de zi „Christian“ pentru persoane cu diuzabilități și vicepreședintele Asociației Persoanelor cu Handicap din Oltenia.

„La 30 de ani de la înființarea Asociației Române de Hemofilie, mai precis în luna aprilie 1992, această distincție reprezintă recunoașterea muncii, strădaniei, pasiunii, implicării și energiei depuse de către pacienți, părinți, medici, voluntari, parteneri și colaboratori în vederea îmbunătățirii permanente a asistenței medicale acordate persoanelor cu hemofilie din țara noastră. Primim această distincție cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului ceea ce înseamnă pentru noi că în cei 30 de ani de activitate a Asociației Române de Hemofilie, persoane cu hemofilie, aparținători și colaboratori s-au străduit, chiar în mod voluntar, să pună în centrul atenției atât la nivel institutional cât și la nivel public persoana cu hemofilie. Astfel că, hemofilia, în țara noastră, după 1990 a parcurs un drum nu tocmai lin, dar cu succes, trecând în mod succesiv de la abandonarea perfuziilor de plasmă şi crioprecipitat, la administrarea concentratelor de factori VIII şi IX derivate plasmatic și la cele recombinante de la generația I la generația IV iar noile clase de produse farmaceutice, extrem de avantajoase de tipul EHL-F (factori cu timp de înjumătățire prelungit), apoi al tratamentului non-factor de mimare a F VIII sau de rebalansare a hemostazei, care au lărgit spectrul extins al concentratelor de factori de coagulare, paleta terapeutică devenind mai complexă și mai diversă”, a spus Daniel Andrei, pentru portalul Hemofilie.ro. Acesta suferă de hemofilie, care se manifestă prin lipsa factorului de coagulare din sânge.

Daniel Andrei a înființat și primul serviciu activ de transport adaptat persoane cu dizabilitati din Târgu-Jiu și încearcă să găsească fondurile necesare pentru ca acesta să funcționeze lună de lună.

Galerie foto


Vizualizări: 1,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: