Finanțare pentru anveloparea a 5 blocuri din Rovinari

Administrația locală din Rovinari a reușit să obțină, din nou, finanțare pentru anveloparea a cinci blocuri din oraș. Bani au fost obținut și anul trecut pentru reabilitarea termică a respectivelor imobile, dar nu s-a finalizat procedura de licitație la timp din cauza schimbărilor politice de la conducerea primăriei. Lucrările ar trebui să fie demarate repede, spune primarul Claudiu Vodislav, asta pentru că vor fi realizate de societatea care a câștigat licitația la prima tentativă de realizare a acestei investiții.

Este vorba de anveloparea blocurilor H1, I1, I4 , R1 și M1 pentru care primăria Rovinari a obținut o finanțare de la Ministerul Dezvoltării. Firma Grup Primacons Slatina va executa lucrările pentru termoizolarea blocurilor respective. "Am obținut finanțare pentru anveloparea a 5 blocuri. Sunt efectiv acele blocuri care anul trecut nu am reușit să semnăm contractul. Am făcut din nou demersuri și am obținut din nou cofinanțarea pentru respectivele blocuri. Aceeași sumă, aceleași blocuri. Am semnat semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării, așteptăm, pentru că noi, când am semnat contractul anul trecut, firma respectivă ne-a contestat la CNSC care le-a dat dumealor dreptate, în sensul să reluăm procedura, să semnăm contractul cu firma care a câștigat. Având firma ne va fi mult mai ușor, nu mai trebuie să facem licitație, nu mai trebuie să facem nimic", a declarat Claudiu Vodislav, primarul orașului Rovinari.
Jumătate din valoarea totală a investiției, adică din 3.455.118 lei, este asigurată din fonduri guvernamentale iar celaltă jumătate de către primărie. 20% din suma ce va fi suportată de către primărie va fi recuperată de la cetățeni pe parcursul următorilor 10 ani.
Un singur bloc a fost reabilitat termic până în acest moment la nivelul orașului Rovinari, dar pe alte fonduri.

Galerie foto


Vizualizări: 429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: