Îngrășământ natural pentru înflorirea plantelor de interior

Plantele de interior au nevoie de îngrijire mai atentă iarna, atunci când au parte de mai puţin soare şi înfloresc mai rar. Pentru a le ajuta trebuie să le trataţi cu anumite substanţe ce le ajută să treacă peste perioada rece, dar şi să facă flori.

Dacă aveți nevoie de un îngrășământ eficient, dar și ecologic, cu care să stimulați dezvoltarea optimă și înflorirea abundentă a plantelor de cameră, încercați-l pe cel cu usturoi. El este bogat în microelemente, macroelemente și acizi organici esențiali, care determină dezvoltarea masei vegetative și a bobocilor. De asemenea, acest îngrășământ conține substanțe fitonocide, care au proprietăți antibacteriene și antifungice şi ajută plantele să scape de anumite insecte.

Mușcatele, violetele și orhideele sau alte plante vor fi sănătoase și pline de flori dacă folosiţi acest amestec.

Ingrediente:

-3 căței medii de usturoi;

-un litru de apă fierbinte;

-3 litri de apă stătută.

Mod de preparare: Treceți usturoiul prin presa de usturoi și puneți-l într-un borcan de 1 litru. Turnați apa fierbinte peste el şi lăsați usturoiul să se infuzeze pe parcursul a 24 ore.

Strecurați apoi infuzia de usturoi şi diluați-o cu apă stătută după proporția 1:3. Udați plantele cu soluţia preparată după diluare o dată la 3 săptămâni.

Vizualizări: 5,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: