Plante de apartament, care absorb umiditatea din aer

Scăderea umidității prin utilizarea plantelor în casa ta poate fi benefică în mai multe feluri. Unul dintre cele mai interesante este utilizarea lor ca dezumidificatoare. Ce fel de plante absorb umiditatea? 


Crinul Păcii Această plantă va scădea nivelul de umiditate, deoarece este o plantă care, indiferent de irigare, va reduce, de asemenea, umezeala din aer prin frunzele sale. Această plantă necesită, de asemenea, puțin soare pentru a înflori. Crinul este alegerea perfectă pentru a ajuta la reducerea umidității în aer. Este vital să reții că aceste plante sunt puțin toxice pentru oameni și animale odată ingerate.

Feriga Ferigile sunt epifite care se propagă în siguranță pe alte plante sau lucruri. Pe măsură ce prind substanțe nutritive și umiditate din aerul care le înconjoară, ele sunt într-adevăr tipurile de plante care scad umiditatea din interiorul casei. O ferigă este o plantă de interior mai răspândită, care înflorește în vremuri mai umede; astfel, va absorbi puțin din umezeala din aer în mod natural. Ferigile absorb umezeala din aer, dar echilibrează și mai multe niveluri de umiditate pentru a crea un mediu mai confortabil în casa ta. Acestea necesită lumină solară indirectă, precum și sol umed pentru a rămâne în viață.

Palmier Palmierii intră în familia xerofiților care pot trăi în deșerturi, zăpadă și în zone cu secetă. Sunt recunoscuți pentru capacitatea lor de a trăi în situații dificile, la fel ca, de exemplu, cactușii și plantele suculente. Unii palmieri, aloe vera și plante din familia Yucca sunt cele mai bune exemple. Aceste plante au, în general, frunze de ceară și tulpini grele și pot obține și reține apă din aer și pot reduce umiditatea.

Planta de areca îți poate filtra în mod natural aerul din casă. Aceste plante pot trăi sub lumina zilei directe. Dar trebuie să fii atent să nu le ții sub lumina soarelui excesiv, deoarece le va arde frunzele. În plus, nu ar trebui să le oferi multă apă.

Orhidee Sunt categoric tipurile de plante care scad umiditatea din interior, deoarece dobândesc substanțe nutritive și atrag umiditatea din aerul din apropierea lor.

Tillandsia Tillandsia este o plantă de interior ideal de așezat în fața unei ferestre cu mult soare, primind multă lumină, iar udarea ar trebui să fie de cel puțin 2-3 ori pe săptămână. Când uzi planta, frunzele lor devin treptat mai în formă de castron în comparație cu structura lor naturală. Aceste plante pot înflori fără structuri radiculare și fără încărcături de raze directe ale soarelui, ceea ce le face ușor de întreținut și îngrijit în interior. În plus, aceste plante pot depinde de substanțele nutritive și de umezeala din aer prin absorbția lor prin în frunze.

Cactus Xerofitele precum cactusul sunt acele plante care pot înflori în deșerturi și au nevoie de foartă puțină apă lichidă. Cactusii sunt recunoscuți pentru capacitatea lor de a crește în regiuni cu temperaturi foarte mari. Aceste plante sunt de obicei identificate ca având tulpini puternice, precum și frunze păroase. Sunt foarte benefice pentru reținerea apei din aer și pentru scăderea umidității. 

Vizualizări: 2,748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: