Aşteaptă rectificarea bugetară ca pe-o gură de oxigen

Primăriile din Gorj aşteaptă rectificarea bugetară ca pe o gură de oxigen. Edilii locali aşteaptă bani atât pentru continuarea lucrărilor începute, cât şi pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare. În condiţiile în care rectificarea va fi una negativă, mai multe comune vor ajunge în beznă din cauză că primăriile nu mai au bani să plătească iluminatul. 

Primăriile din Gorj au început să se confrunte deja cu lipsa banilor. Deşi există riscul ca rectificarea din luna august să fie una negativă, primarii nici nu concep să nu primească bani. „Aşteptăm rectificarea bugetară. Aşteptăm sprijinul Consiliului Judeţean pentru a putea duce la bun sfârşit proiectele. Nu aş vrea să iau în considerarea o rectificare negativă”, a declarat Marian Ardeiu, primarul de la Samarineşti. Primarul din Bengeşti Ciocadia ameninţă cu întreruperea iluminatului în condiţiile în care nu va primi bani la rectificare. „Am nevoie de bani, dar nu ştiu ce ne va da la rectificare. Eu am nişte proiecte şi nu am bani pentru o finanţare. Eu sper că voi primi bani. Dacă nu ne dau e problemă mare de tot. Se întrerupe iluminatul public, am câteva proiecte care sunt în derulare, e problemă mare. Dacă nu ni se dau banii pe care ni i-au promis la locale facem şi treaba asta (întreruperea iluminatului public, n. red.)”, a declarat Victor Geogia.

Şi autorităţile locale din Godineşti speră ca rectificarea să apară cât mai repede, întrucât fondurile comuna se confruntă cu mari probleme, mai ales după inundaţiile din ultima perioadă. „Bineînţeles că avem nevoie de bani. Aşteptăm aceşti bani pentru că suntem şi o primărie mai săracă, iar în urma ploilor din ultima perioadă am avut şi două drumuri afectate. Ar fi nevoie de sume cât mai mari. Ne-ar trebui în jur de 100.000 de lei pentru drumuri, dar şi de bani pentru reabilitarea uliţelor săteşti şi refacerea conductei de alimentare cu apă, care este foarte veche”, a declarat Coman Aurariu, primarul de la Godineşti.

ASIGURĂRI

Autorităţile judeţene dau asigurări că rectificarea va fi una pozitivă, însă primarii cer să urgenteze alocarea fondurilor din cauză că resursele financiare sunt aproape epuizate.

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: