A murit candidatul după depunerea dosarului

Situație neplăcută pentru PNL într-o comună din județul Dolj. Candidatul PNL la primăria Almăj a murit pe 20 august, la două zile după ce a expirat termenul de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale.

Liberalii au încercat să vină cu alt candidat, dar biroul electoral a respins cererea, pentru că se ieșise din termenul legal. PNL a invocat faptul că încă nu se emiseseră procesele verbale prin care candidaturile deveneau definitive și s-a adresat Judecătoriei Craiova.

“În motivarea în fapt s-a arătat că Partidul Național Liberal a înregistrat în termenul legal dosarele de candidatură pentru funcția de primar al Comunei Almăj lista completă pentru candidaturile la funcțiile de consilieri locali în cadrul Consiliului Local Almăj. Din nefericire, după termenul limită de depunere a candidaturilor (18.08.2020 orele 24.00), termen în care partidul putea retrage și depune listele cu membrii pe care îi susține, dar până la data expirării termenului privind emiterea proceselor verbale de constatare a rămânerii definitive a candidaturilor (24.08.2020 orele 24.00), candidatul PNL la funcția de primar a decedat (20.08.2020). Având în vedere situația specială creată, PNL a considerat că atâta timp cât nu expirase perioada rămânerii definitive a dosarelor de candidatură poale propune un alt candidat pentru această funcție”, se arată în documentul de la instanță.

PNL a depus un nou dosar de candidatură pe 24 august, dar acesta a fost respins de biroul electoral. Contestația liberalilor a fost respinsă de instanța din Craiova.

Ion Hoancă avea 59 de ani, era consilier local și președinte al PNL Almăj. Acesta a făcut infarct. (A.A.)

Vizualizări: 3,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: