Cinci candidați la Albeni. Unul promite liniște, după patru ani de scandal!

Cinci locuitori din comuna gorjeană Albeni s-au înscris în cursa pentru câștigarea mandatului de primar. Este vorba despre primarul în funcție Silviu Ionuț Stan (PNL), care îi are contracandidați pe Silviu Copiluș (PSD), Mursoi Nicolae (USR), Vasile Popescu Ion Sorin (Pro România) și Iliuși Ilie-Marian (PMP).

Silviu Ionuț Stan a fost ales acum patru ani din partea UNPR, fiind una dintre surprizele alegerilor din 2016, când l-a învins pe primarul PSD de atunci, Dumitru Cornea Victora.

Stan a reușit să implice primăria într-o groază de scandaluri și dosare penale. Mai mulți salariați l-au acuzat de abuz, Prefectura Gorj a dispus mai multe controale acolo, iar plângerile la Poliție și Parchet s-au ținut lanț. La un moment dat a fost și un scandal în care o doctoriță l-a acuzat că a închis centrul de permanență din localitate, pentru că nu a mai cedat avansurilor.

În ciuda scandalurilor, Stan a fost curtat de partidele politice. La europarlamentare a fost în barca Pro România, reușind să aducă în jur de 400 de voturi acestei formațiuni. Înainte de prezidențiale a trecut la PNL, partid din partea căruia candidează la primărie. A reușit atunci să mute cam 200 de voturi la liberali, PNL alegând să își distrugă propria filială de dragul unui traseist, așa cum a făcut și în alte localități.

Cel care îl poate învinge pe Stan la alegerile din 27 septembrie este candidatul PSD, Silviu Copiluș, care este susținut de mai mulți localnici care au dezvăluit în ultimii ani abuzurile primarului. Copiluș candidează sub sloganul “Vom readuce liniștea în comuna noastră”.

Vă reamintim că Centrul medical din Albeni a fost închis în 2018 din cauza unui scandal amoros între primar și o doctoriță. Primarul Ionuț Stan a schimbat încuietorile de la ușile clădirii, a întrerupt furnizarea de apă și căldură în centru, ba chiar susținea că doctorița i-ar fi cerut să se despartă de soție. De cealaltă parte, dr. Ramona Hortopan i-a recomandat primarului „să-şi vadă de treaba lui”. În tot acest scandal, singurii care au avut de pierdut sunt localnicii pentru că centrul deservea aproape 3.000 de oameni. Chiar primarul declara la acea vreme că miza scandalului era una sentimentală. „Mi-a cerut să mă despart de soţie ca să am o relaţie cu dumneai şi i-am spus că acest lucru nu pot să-l fac. A existat o relaţie între mine şi doamna doctor. Nu am crezut că se ajunge aici”, a declarat atunci Ionuț Stan pentru Digi 24.

Cel mai grav caz a fost al unei salariate care a fost scoasă cu biroul să lucreze în holul instituției și care era trimisă pe ploaie, pe jos, să încaseze impozite locale. Casele la care era trimisă erau nelocuite de ani buni, localnicii fiind plecați în străinătate, iar femeia nu era lăsată să meargă acolo nici măcar cu mașina personală.

În ciuda acestor scandaluri, pe primarul Stan s-au bătut mai multe formațiuni politice, ai căror lideri au spus că acesta este nevinovat de acuzele care i se aduc, până la pronunțarea unei instanțe.

Rezultate alegeri locale în 2016

Silviu Ionuț Stan (UNPR) - 602 voturi

Dumitru Cornea Victora (PSD) - 400 de voturi

Ion Mursoi (PNL) - 145 de voturi

Mihai- Cristel Bocșeru (ALDE) - 42 de voturi

Constantin Frunzaru (PMP) - 35 de voturi

Spiridon Gorlă (PRU) - 35 voturi

Ion Botăniciu, independent - 10 voturi

Vizualizări: 2,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: