Asteptarile sindicatelor din CE Oltenia la inceput de an

Majorări salariale pentru mineri și energeticieni și numirea unor specialiști în funcțiile de conducere. Sunt doar două din așteptările pe care le au liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia de la conducerea companiei. În schimb, de la guvernanți, își doresc să fie dată o nouă ordonanță de Urgență pentru ca producătorul de energie să primească un nou ajutor de stat și în acest an.

Două vești bune au venit chiar la finalul lui 2020. Guvernul a dat două hotărâri de expropriere pentru două cariere importante din companie. Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a explicat că mai sunt mulți pași de urmat după ce au fost date aceste hotărâri și că are toate speranțele că Guvernul va mai acorda și în acest an ajutor companiei din Gorj.

“Începe tot cu probleme pentru că Europa dorește să renunțe la energia pe bază de cărbune, cu alte problemuțe rezolvate chiar la finalul anului trecut, când s-au dat acele două hotărâri de Guvern pentru expropriere pentru utilitate publică atât pentru perimetrul Tismana, cât și pentru Pinoasa. Trebuie să facă descopertă, să facă reparații, să ne batem să luăm ajutorul de stat ca să plătim certificatele de carbon. În fiecare an trebuie dată ordonanță de Urgență prin care să se aprobe aceste sume din bugetul de stat”, a declarat Pîrvulescu.

În ce privește conducerea companiei, sindicalistul are câteva cerințe și pentru managerii complexului. Cea mai importantă: creșteri salariale pentru mineri și energeticieni.

„Se așteaptă bugetul de stat pentru 2021. În acesta, vor trebui prinse și sumele aferente certificatelor de carbon de la CEO. De la conducerea administrativă, așteptăm o așezare mai bună a managementului pentru că s-au dus perioadele de campanie, sunt o serie de disfuncționalități prin subunități, care trebuie rezolvate. Totuși trebuie puși specialiști acolo unde sunt activități care necesită oameni cu înaltă calificare ca să meargă mai departe această corabie. Ne dorim să fie prinse anumite majorări salariale în bugetul de venituri și cheltuieli ale companiei, dar asta vom vedea după ce se aprobă bugetul de stat”, a mai spus Pîrvulescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: