Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Termen prelungit pentru încheierea contractelor de energie

Veste bună pentru românii care nu și-au schimbat contractele de energie electrică, odată cu liberalizarea pieței. Ei au timp până pe 31 martie să își aleagă furnizorul de energie electrică.

Termenul inițial până la care consumatorii români iși puteau alege un nou furnizor de energie electrică, cu prețuri concurențiale, era finalul lunii ianuarie. Însă, în urma unui val de critici și nemulțumiri, exprimate inclusiv de ministrul Energiei, Virgil Popescu, ANRE a anunțat prelungirea termenului.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, piața de energie electrică din România s-a liberalizat complet, furnizarea energiei electrice urmând a se realiza în regim concurențial. Prin urmare, prețurile de furnizare la clienții casnici nu mai sunt stabilite de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei - ANRE, acestea formându-se în mod liber pe baza cererii și a ofertei.

„Având în vedere impactul procesului de liberalizare a pieței de energie electrică, de la 1 ianuarie 2021 asupra clienților casnici, necesitatea asigurării unei bune informări de către furnizorii de ultimă instanță, precum și asigurarea condițiilor necesare încheierii contractelor de furnizare a energiei electrice cu respectarea condițiilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19 și pentru ca procesul să se desfășoare în beneficiul consumatorului final, a fost prevăzută măsura de prelungire până la 31 martie 2021 a perioadei în care pot fi încheiate contracte de furnizare a energiei electrice astfel încât clienții casnici să beneficieze de prețul din oferta concurențială”, a anunțat, luni, ANRE.

Vizualizări: 3,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: