Atacuri pe Facebook între Boza și Răuț. „Lumea ne iubește!”

Gest surprinzător al directorului general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza. Acesta a ales să răspundă unor atacuri venite pe Facebook din partea unui fost salariat al companiei, Ion Răuț. Nu doar că a răspuns, dar a și lansat o serie de acuzații, făcând și referiri nepotrivite la o discuție pe care a avut-o cu fosta soție a lui Răuț. Din postarea lui Boza mai rezultă ceva, și anume faptul că este un mare admirator al lui Dan Ilie Morega.

Fostul director al Direcției de Pază a CE Oltenia, Ion Răuț, plecat din companie în mandatul lui Ciurel, este în proces cu societatea în vederea revenirii la serviciu. Asta nu-l împiedică să taxeze zilnic, prin comentarii pe Facebook, acțiunile și declarațiile actualului director Sorin Boza.

Un comentariu al lui Răuț la un articol distribuit din „Pandurul” l-a scos însă din sărite pe Boza. Este vorba de articolul în care Boza spunea că analizează redeschiderea perimetrului minier Bustuchin, Răuț considerând că „CEO aruncă banii pe încă un studiu fără perspectiva de a fi valorificat”. Răuț a catalogat unele spuse ale lui Boza drept „fasoleli”, iar la final a scris, cel mai probabil ironic, că „ar fi interesant să vedem o analiză (economică) a domnului Morega pe teme ca: eoliene la Schela și efectul lor asupra CEO sau redeschidere perimetru minier la Bustuchin, investiții necesare, costuri și modalități de valorificare a cărbunelui extras de aici”.

La bârfă cu ex-doamna Răuț

Sorin Boza a comentat pe Facebook la postarea lui Răuț, având o reacție în ton cu nivelul discuțiilor de pe rețeaua de socializare, dar care nu cadrează cu postura unui director general de mare companie. Mai mult, a făcut referiri la discuții avute cu fosta soție a lui Răuț: „Astăzi a venit în audiența ex doamna Răuț! După ce am ascultat-o 20 de minute, nu mai am nici o dilemă. Îmi e clar de ce tot continuați să mă atacați! Atât timp cât vor avea bun simț le voi accepta. Cum veți depăși limita bunului simț, promit ca ne vedem in justiție”, a scris Boza. Acesta îi amintește lui Răuț că a fost un director contestat. ”...atât timp cât ați figurat în organigrama acestei companii nu v-ați aplecat și asupra găsirii de soluții de supraviețuire pentru cei pe care cândva îi urmăreați pe geamurile prăfuite din clădirea diviziei miniere, atunci când ei își manifestau nemulțumirile față de Dvs”.

Boza s-a dovedit și un înverșunat apărător al reputației lui Dan Ilie Morega, fost politician care își exprimă des opiniile cu privire la situația din minerit și energie. „A-l ataca pe domnul profesor Morega e rușinos, sincer! Aveți încredere în ce vă spun acum! E diferență mare, stimate domn, între dânsul și dvs., iar această diferență vine din genetica și eleganța fiecăruia! Domnul profesor Morega nu mi-a cerut niciodată nimic! Dvs. însă nu ați ezitat să o faceți prin «recomandările» pline de înțeles pe care le-ați făcut nu de puține ori public, asta e adevărat. Apropo... Pentru că tot aveți timp, urmăriți vă rog postările mele și ale domnului profesor Morega... Lumea ne iubește... nu vă este clar încă?”

A urmat, bineînțeles, replica lui Răuț: „Trebuie să admiteți, ca o lege a naturii, că nu sunteți atât de iubit cât vă doriți. (...) Sper că afirmația că oamenii vă iubesc nu-i include și pe cei 1000 concediați. Într-o asemenea ipoteză mi-aș pierde considerația față de persoana dvs.”.

Vizualizări: 4,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: