Atacuri şi jigniri pentru singurul post eligibil al PMP Gorj

Partidul Mişcarea Populară are şanse să obţină un deputat în Gorj la alegerile parlamentare din toamnă. Postul este râvnit de mai mulţi lideri, mai ales că filiala a atras doi deputaţi de la PSD, pe Scarlat Iriza şi Vasile Popeangă. Dacă acesta din urmă nu pare interesat de încă un mandat, Iriza susţine că şi-a negociat primul loc pe listă cu Băsescu şi Tomac, la Bucureşti. A aflat însă că preşedintele PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, şi-a pus fratele pe primul loc la Camera Deputaţilor, în timp ce el va fi primul la Senat. Daviţoiu susţine că sunt scorneli din imaginaţia lui Iriza, că nu au fost discutate candidaturile. De ceva vreme se aude însă că PMP Gorj se va despărţi în curând de Iriza, Popeangă şi Liviu Andrei, primii doi fiind „transferaţi” de presă la ALDE.

Deputatul Scarlat Iriza se teme că va pierde locul I de pe listele PMP. Iriza spune că el a ridicat partidul la Gorj, iar roadele sunt culese de preşedintele partidului. „Am venit în PMP Gorj pe un scor de 2% şi pe 14 organizaţii locale şi am adus partidul la 8%, trei consilieri în Consiliul Judeţean şi doi consilieri în Consiliul Local, deci meritul e al meu şi al lui Popeangă, iar în parte şi al lui Liviu Andrei. Acum toate foloasele le trage Daviţoiu”, a declarat Scarlat Iriza.
Deputatul susţine că la sfârşitul săptămânii trecute a fost aprobată lista pentru alegerile parlamentare. „Joi şi-a făcut o şedinţă cu ciracii lui, a adunat vreo 11 persoane pe care nu le-am văzut nici în campanie şi şi-a făcut lista pentru parlamentare: el- pe primul loc la Senat, fratele lui- pe primul loc la deputaţi. Daviţoiu a transformat PMP Gorj în PMP Daviţoiu SRL”, s-a revoltat Iriza. Acesta îl acuză pe Nicolae Daviţoiu că a transformat PMP Gorj într-un SRL al familiei. „După cum ştiţi un SRL e făcut din 1-5 persoane, cum ai depăşit 5 persoane se transformă în SA, în viitorul apropiat PMP Daviţoiu SRL se va transforma în PMP Daviţoiu SA, pentru că mai vrea să mai racoleze încă trei neamuri ale lui: soţia şi alte două rude de la Negomir”, a spus Scarlat Iriza.
Daviţoiu îl contrazice pe Iriza şi spune că nu s-a discutat nimic despre lista la parlamentare. „Nu este adevărat ceea ce spune domnul Iriza, au participat la şedinţă 28 de oameni. Nu s-a discutat nimic despre lista pentru alegerile parlamentare. Este clar că domnul Iriza are o imaginaţie bogată. S-a discutat despre rezultatele alegerilor, despre cine punem în fruntea unor organizaţii care au obţinut rezultate slabe la alegerile locale”, a declarat Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj.

Iriza: Ori el, ori eu!
Iriza susţine că şi-a negociat locul I la deputaţi chiar cu preşedintele partidului, Traian Băsescu. „Eu mi-am negociat locul I la deputaţi cu domnul preşedinte Băsescu. Am trimis o adresă la Bucureşti cu situaţia de la Gorj. Aştept să văd ce decizie va lua conducerea centrală, iar apoi mă voi decide dacă plec sau nu. Cert este că eu şi Daviţoiu nu mai avem loc în aceeaşi teacă, ori pleacă el, ori plec eu”, a declarat Scarlat Iriza.
Nicolae Daviţoiu crede că atât Scarlat Iriza, cât şi Vasile Popeangă şi-au aranjat plecarea la un alt partid. „Răspunsul Bucureştiului va fi unul singur, iar Iriza îl ştie deja. Eu cred că deja atât domnul Iriza, cât şi domnul Popeangă şi-au aranjat plecarea la altă formaţiune politică”, a declarat Daviţoiu. Potrivit unor surse cei doi ar pleca la ALDE, însă Dian Popescu nu a putut fi contactat pentru a dezminte sau confirma zvonurile.
REACŢIE
Deputatul Vasile Popeangă consideră plecarea sa la ALDE ca fiind un simplu zvon. „Nu ştiu despre plecarea la ALDE, eu plec în concediu de odihnă. În politică sunt oameni care lansează astfel de zvonuri, nu mă surprinde nimic”, a declarat Popeangă.

Galerie foto


Vizualizări: 2,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: