Ianăşi: Dacă mă demit, candidez şi mai ies o dată primar

Ion Ianăşi - primarul de la Vladimir şi Vasile Moşoiu - primar la Drăguţeşti nu se tem că Instituţia Prefectului le va înceta mandatele, după ce decizia Curţii Constituţionale va fi publicată în Monitorul Oficial. În timp ce Vasile Moşoiu spune că va depune jurământul, Ion Ianăşi este decis să candideze din nou în condiţiile în care se vor organiza alegeri parţiale.

Ion Ianăşi spune că nu i se pare normal să fie băgat în aceeaşi oală cu primarii condamnaţi pentru corupţie şi delapidare, problemele lui trăgându-se de la un accident de circulaţie. „Dacă vor avea loc alegeri parţiale, cu siguranţă voi candida din nou, dar sperăm să nu ajungem la situaţia asta pentru că nu avem încă motivaţia Curţii Constituţionale. La ceea ce am eu, nu mi se pare normal să intru în aceeaşi categorie cu cei care au făcut fapte de corupţie, delapidare sau alte probleme”, a declarat Ion Ianăşi.
Primarul comunei Vladimir este convins că oamenii îl vor realege în funcţie. „Dacă Prefectura îmi încetează mandatul, mai candidez o dată şi mai ies din nou primar. Dacă oamenii te-au vrut o dată, cu siguranţă te mai vor şi a doua oară. Ei ştiu că situaţia nu este din vina mea. Aceasta problemă a mea nu va influenţa electoratul, oamenii ştiu că nu am avut nici o vină din ziua în care s-a întâmplat accidentul”, a precizat Ianăşi.
Primarul susţine că localnicii din Vladimir cunoşteau problema lui cu mult înainte de campania electorală. „Şi când am depus candidatura le-am spus oamenilor adevărul. În lege scrie foarte clar cine are voie şi cine nu are voie să candideze. Nu ştiu de ce o lege îţi dă voie să candidezi, iar alta nu te lasă să-ţi exerciţi mandatul. În hotărârea mea nu scrie absolut nimic în sensul că nu aş avea dreptul să aleg sau să fiu ales”, a declarat Ianăşi.
JURĂMÂNT
Vasile Moşoiu susţine că pe el nu-l afectează decizia Curţii Constituţionale. Ba mai mult, este decis să depună jurământul. „Îmi voi depune jurământul. Nu ştiu dacă pe mine mă afectează în vreun fel decizia Curţii Constituţionale. E vorba despre primarii cu condamnări, iar orice lege nu se aplică retroactiv. Ca să înceteze mandatul unui primar, Prefectura are nevoie de nişte documente. Sunt în măsură să contest şi eu ordinul în instanţă. M-au tot contestat la validare, dar eu am încredere în justiţie”, spune Vasile Moşoiu.

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: