Atacuri sub centură în politica din Gorj. Inapt, bolşevic, parşiv!

Nemulţumiţi de faptul că sunt tot mai des făcuţi trădători, liberalii gorjeni Puiu Diaconescu şi Gheorghe Grivei au ieşit la contraatac. Cei doi aruncă vorbe grele şi îl fac pe Manta parşiv, pe Fugaru cu probleme mintale şi pe Morega bolşevic. Totul a pornit după ce liberalii au început să reamintească episodul din 2004, când ei au ales să voteze cu PSD şi să îl facă pe Ion Călinoiu preşedinte la Consiliul Judeţean, deşi social-democraţii nu erau majoritari. Spun şi acum că nu regretă alegerea făcută.

Electoratul a spus în 2004 „NU” Partidului Social Democrat, dar liberalii au ales să îl menţină la putere. Grivei, Diaconescu şi încă doi consilieri din acea vreme au fost acuzaţi de trădare şi nimeni nu înţelege de ce au ales aceştia să reamintească 14 ani mai târziu faptul că au contribuit la domnia PSD în Gorj. În lipsă de argumente, Grivei şi Diaconescu au aruncat vorbe grele asupra celor care i-au taxat ca fiind trădători.

 „O boală foarte gravă a sistemului nervos”

Fostul liberal Ion Fugaru a lansat teoria că cei doi nu vorbesc de capul lor, ci sunt coordonaţi de preşedintele Dan Vîlceanu pentru a distruge propriul partid, PNL Gorj. Afirmaţia l-a înfuriat pe Puiu Diaconescu, care spune lucruri grave despre Fugaru. „Am spus de mai multe ori la Radio Infinit că Ion Fugaru este un om bolnav cu capul. Diagnosticul pus de Spitalul Militar Craiova constă într-o boală foarte gravă a sistemului nervos, fapt pentru care Ion Fugaru a fost clasat inapt serviciu militar şi pensionat din funcţia de sergent major din IPJ Gorj”, a spus Puiu Diaconescu, care spune că Fugaru nu ar trebui să aibă permis auto sau să fie administrator de firmă. Puiu Diaconescu spune că a făcut demersuri la spital şi Parchetul Militar pentru a afla dacă nu cumva Fugaru a luat ilegal pensie de boală.

Fugaru a răspuns extrem de tranşant la postul de radio: „Nu am fost niciodată pensionar de niciun fel, nu am fost niciodată declarat inapt militar. Eu am raportul de 4-5 pagini de trecere în rezervă în care scrie că am plecat prin demisie”, a spus Fugaru. „L-a deranjat adevărul. El, Grivei şi Dan Vîlceanu vor să distrugă Partidul Naţional Liberal. Sunt puşi de PSD”, susţine Fugaru.

 Grivei, mândru de votul din 2004

La rândul lui, Gheorghe Grivei şi-a îndreptat atacul spre Manta şi Morega. „Nişte indivizi care nu au făcut nimic pentru Gorj, pe care eu i-am catalogat ca bolşevici politic. Dan Ilie Morega a făcut mai mult rău judeţului decât a făcut Ceauşescu României. Îşi permite acest individ să spună că eu am trădat”, a spus Grivei. „Sunt mândru de faptul că nu am bătut palma cu acest individ, sunt mândru că nu l-am votat”, a zis Grivei despre Morega, adăugând că pe Manta nu l-a agreat niciodată, pentru că e parşiv.

La vremea respectivă, în 2004, PRM, PD şi PNL puteau face majoritate în Consiliul Judeţean, Partidul România mare urmând să dea preşedintele - pe Dan Ilie Morega, iar celelalte două partide vicepreşedinţii, pe Manta şi Grivei. La un moment dat, simţind că liberalii trădează, coaliţia care avea şi un protocol scris a propus să fie Grivei vicepreşedinte. Acesta din urmă spune de ce a refuzat: „Niciodată nu am avut încredere în ei. Nu a fost o propunere serioasă. A făcut-o Popeangă, care era scutierul lui Manta atunci, zicând să mă susţină pe mine, că nu sunt un pericol, că nu o să le ies din cuvânt. Asta numiţi dumneavoastră propunere?”, a spus Grivei. Acesta nu a explicat de ce în pesedişti avea încredere şi susţine că liberalii nu au avut avantaje materiale prin votul dat lui Călinoiu. „Pe oricine susţine altceva o să îl dau în judecată”, a spus liberalul.

Grivei l-a atacat şi pe Manta, căruia i-a cerut să spună cum a achiziţionat terenul de lângă Complexul Meşteşugăresc unde a construit notariatul fiului şi cum a contribuit la schimbarea statutului notarilor pentru a-şi transfera fiul de la Motru la Târgu Jiu. „Sunt aberaţii, sunt născociri ale unui politician care a fost de tot râsul pentru Gorj. Dincolo de faptul că a fost un trădător de joasă speţă, l-a votat pe Călinoiu şi după aceea a început lupta cu Călinoiu”, a spus Manta.

Vizualizări: 1,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: