Atenţie! Accidente provocate de tineri băuţi

În dimineaţa zilei de 29 decembrie 2011, ora 06:05, Poliţia oraşului Turceni a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că pe DE 79, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. La faţa locului poliţiştii l-au identificat pe conducătorul auto M.E., de 26 ani, din Turceni, constatând că acesta se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, tânărul a prezentat o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, tânărului i-a fost reţinut permisul de conducere, iar în prezent este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

♦ În seara aceleiaşi zile, ora 23:30, Poliţia oraşului Ţicleni a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că pe str. Petroliştilor din localitate s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul subunităţii care a constatat că G.D., de 23 ani, din oraşul Ţicleni, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, iar după ce a tamponat un stâlp al reţelei electrice, s-a oprit cu autovehiculul într-un pom. În urma testării cu aparatul etilotest, G.D. a prezentat o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul orăşenesc Târgu-Cărbuneşti în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele său, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi care prezintă o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

♦ S.D., de 36 ani, din municipiul Târgu-Jiu, a fost oprit de poliţişti ai Serviciului Rutier, înainte de a fi implicat în vreun accident de circulaţie. Acesta a fost depistat în jurul orei 07:30, în timp ce conducea un autoturism  pe DC 149, pe raza localităţii Sîmbotin, având o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, tânărului i-a fost reţinut permisul de conducere, iar în prezent este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: