Atenţie! Cad cărămizile de pe un bloc din zona Lido

Mai mulţi târgujieni s-au panicat ieri seară după ce cărămizile blocului în care locuiau au început să cadă. Ei susţin că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, ţinând cont că încă de acum câteva luni cărămizile au început să se desprindă de pe bloc. Locatarii dau vina pe reprezentanţii Primărie Tg-Jiu, care nu fac nimic în condiţiile în care le-a fost prezentată situaţia de nenumărate ori.

Locatarii unui bloc din zona Lido se tem să intre sau să iasă din locuinţe, pentru că se pot trezi oricând cu o cărămidă în cap. Această situaţie datează de câteva luni, de când au început să se desprindă cărămizile de pe bloc. Atunci, administratorul blocului a prezentat problema reprezentanţilor Primăriei Tg-Jiu, însă nu a primit nici un răspuns. El a propus celor de la serviciul de urbanism să le autorizeze lucrările de reabilitarea ale blocului şi să devieze circulaţia din zonă atunci când se construieşte. De atunci au trecut câteva luni şi până acum cei de la Primăria Tg-Jiu nu au luat nici o hotărâre cu privire la reabilitarea blocului respectiv. Locatarii se îngrozesc gândindu-se la faptul că în orice moment se pot trezi cu cărămizile în cap şi nimeni nu face nimic. „A căzut tencuiala şi nu e prima dată. Am anunţat Primăria şi nu a venit nimeni, acum a trecut cineva, a făcut poze și a plecat. Poate aşteaptă să moară cineva ca să ia vreo măsură”.

La faţa locului s-a deplasat şi o echipă de pompieri care a încercuit zona şi a închis circulaţia până când au fost desprinse toate cărămizile care stăteau să cadă. Intervenţia a durat mai bine de 30 de minute. „Am fost solicitaţi pentru desprinderea şi desfacerea unor cărămizi care stau să cadă şi pot pune în pericol siguranţa pietonilor şi a locatarilor. Din fericire nu au fost înregistrate victime omeneşti”, a precizat Stanciu Stanciu, plutonier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii Primărie susţin că locatarii sunt cei care trebuie să remedieze situaţia, ţinând cont că în conformitatea cu legea ei sunt proprietari. „Conform legii Primăria nu se ocupă de această problemă. Oamenii au statut de proprietari şi trebuie să-şi asume responsabilitatea”, a precizat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Tg-Jiu. Din fericire până acum nici o persoană nu a fost lovită de cărămizile căzute.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: