Atenţie! Cad pomi pe drumul dintre Ţicleni şi Târgu Jiu

Peste 20 de pini au fost prăbuşiţi la pământ de zăpada căzută în ultima perioadă pe drumul judeţean ce leagă oraşul Ţicleni de municipiul Târgu Jiu. Pomii au fost tăiaţi şi depozitaţi pe marginea drumului însă există premise ca astfel de evenimente să se întâmple şi în perioada următoare când este anunţat un nou val de ninsori. Autorităţile locale şi judeţene spun că sunt pregătite pentru a interveni prompt în cazul în care se vor prăbuşi şi alţi pomi la pământ.

Cei care au în plan să străbată drumul dintre Târgu Jiu şi Ţicleni pe DJ 674A ar trebui să se gândească mai bine înainte de a pleca pe această rută. Câteva zeci de pomi au căzut în ultimele zile din cauza încărcăturii grele de zăpadă. Pericolul nu a trecut, dat fiind faptul că noi ninsori abundente sunt anunţate pentru următoarele zile. „Din cauza zăpezii căzute abundent, copacii s-au încărcat de zăpadă şi au picat în stradă, nemaiputând să se circule pe coasta Brătuii. Pinii au ramurile foarte dese, se încarcă foarte repede. Noi am avut un serviciu de urgenţă, format din patru băieţi, care au intervenit imediat, i-au tăiat şi i-au îndepărtat din drum. În trei zile au căzut 20 de pini. Avem oameni care atenţionează şoferii să meargă încet, cu atenţie, prudent”, a spus primarul din Ţicleni, Radu Constantin.

Drumul se află în administrarea Consiliului Judeţean Gorj. Preşedintele Ion Călinoiu dă garanţii că nu vor fi exista probleme din cauza copacilor căzuţi pe stradă. „Au căzut la prima încercare cei care au avut o stare vegetativă precară, acum nu o să mai fie asemenea căderi, dar ei sunt în continuare în atenţia noastră. Garantez eu că nu o să avem probleme”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: