Medicul Soare în ședința CJ Gorj: A ajuns praful până în sălile de operații

Medicul Claudiu Soare, consilier județean, a atras atenția în ședința Consiliului Județean Gorj, de miercuri, asupra problemelor din spital, multe generate de lucrările la reabilitarea termoenergetică a clădirii și extinderea Unității Primiri Urgențe (UPU). De două săptămâni nu se mai lucrează, în spital e frig, în saloane a plouat, iar praful ajunge până în sălile de operații, explică Soare.


Sunt lucrări la spital, însă constructorul nu este serios, crede consilierul județean, medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Claudiu Soare. El a mai spus că în spital e foarte frig.


”Remarc aici o temperatură de confort, în spital este foarte frig. Pacienții au alte necesități. După 9 luni de desfășurare a proiectelor nu există o separație între partea în care se lucrează și putea medicală. Este praf peste tot, până în sălile de operații. Nu cunoaștem cine asigură dirigenția de șantier, nimeni nu trece pe acolo”, a spus Soare.

El a mai afirmat în plenul ședinței de consiliu că vor fi probleme după lucrările de la UPU. Este nemulțumit și pentru că extinderea UPU a însemnat și reducerea unităților de tratament de la 14 la 13: ”După acest proiect singurul lift al spitalului județean va fi la UPU, toți cei care circulă în spital merg prin UPU. Avem panouri electrice pe holurile spitalului. Curtea spitalului e o junglă, ne restricționează accesul în curte cu mașina”.

El a mai spus că a și plouat în saloane de la Terapie Intensivă. ”Acum două săptămâni când a plouat toate tare, în secția ATI a plouat printre geamuri, până în mijlocul saloanelor”, a adăugat acesta.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, i-a promis acestuia că vineri va face o vizită la spital pentru a verifica situația lucrărilor. 

Vizualizări: 6,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: