Atenţie! RAR a început controlul maşinilor

Poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Gorj continuă să acţioneze pentru depistarea celor care conduc autovehicule ce prezintă defecţiuni tehnice şi pun astfel în pericol siguranţa participanţilor la trafic. Acţiunile se desfăşoară în colaborare cu specialişti ai Registrului Auto Român Gorj şi sunt coordonate la nivelul judeţului Gorj de către Serviciul Rutier .

 

O astfel de acţiune se desfăşoară pe DN 67 – Drăgoieni.

Până la ora 14:00, echipajul mixt format din poliţişti ai Serviciului Rutier Gorj şi specialişti R.A.R. Gorj, au controlat peste 100 de autovehicule.

Oamenii legii au verificat valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, funcţionarea sistemelor de iluminare (reglarea luminilor de întâlnire şi de drum), a celor de semnalizare, precum şi identificarea vehiculelor cu defecţiuni la sistemul de rulare, mecanismului de direcţie sau ale sistemului de frânare.

În intervalul 09:00-14:00, au fost identificaţi 13 conducători auto, ale căror autovehicule nu corespundeau din punct de vedere tehnic. Principalele nereguli au constatat în defecţiuni la sistemul de iluminare şi semnalizare, anvelope uzate peste limita legal admisă etc. . De asemenea, a fost depistat un autovehicul pe care era montată o instalaţie auto de gaz (GPL) neomologată de autoritatea competentă.

Poliţiştii rutieri au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 2.680 lei şi au retras un număr de 7 certificate de înmatriculare.

Controlul stării tehnice al autovehiculelor constituie o activitate prioritară a poliţiştilor rutieri, având în vedere impactul acesteia asupra siguranţei pe drumurile publice. Acest domeniu de activitate va fi şi în continuare în atenţia poliţiei rutiere, urmând a fi depuse eforturile necesare în vederea eliminării riscului de producere a unor accidente de circulaţie pe fondul defecţiunilor tehnice.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: