Atenție șoferi! Hoții au început să fure indicatoarele rutiere

Autoritățile locale au ajuns în culmea disperării și fac un apel la participanții la trafic să circule cu atenție, pentru că hoții au început să fure indicatoarele rutiere. Primarii din comunele gorjene cer sprijin șefului Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, pentru ca împreună cu polițiștii de la comune să stopeze acest fenomen. Edilii susțin că hoții fură aceste indicatoare pentru fier sau pentru țevile pe care acestea sunt montate.

Sărăcia îi îndemnă pe gorjeni să fure tot ce le stă în cale pentru a face rost de bani sau pentru a face rost de ce le trebuie prin gospodărie. În felul acesta s-a ajuns în situația în care hoții au început să fure chiar și indicatoarele rutiere, fără să se gândească la faptul că pun în pericol siguranța participanților la trafic. Primarii din comunele gorjene au ajuns în culmea disperării din acest motiv și fac un apel la șeful poliției, Viorel Caragea, să ia măsuri pentru a stopa acest fenomen. „Se fură indicatoarele rutiere și nu știm ce să mai facem pentru a stopa acest lucru. Este inadmisibil așa ceva. Mereu dispar indicatoare din comună și nu știm ce să mai facem. În primul rând polițiștii trebuie să fie interesați de acest lucru. Facem un apel la domnul Viorel Caragea să găsim o soluție împreună cu Consiliul Județean și Local. Noi le punem și se fură mereu. Nu avem ce să facem decât să observăm acest lucru și nepăsători nu putem să stăm. Peste tot în toate comunele se fură indicatoarele”, a declarat Ion Ciocea, primarul Comunei Bustuchin.

Polițiștii locali au speriat hoții de indicatoare

Problema furtului de indicatoare rutiere pare să-și fi găsit rezolvarea în comuna Roșia de Amaradia. Faptul că polițiștii locali patrulează prin comună, numărul furturilor de indicatoare a scăzut. „Și la noi se fură indicatoarele rutiere. Eu cred că cei care le ia fac acest lucru pentru că le trebuie țeava din care sunt făcute. Și la noi a fost o perioadă când s-au furat indicatoarele, dar de când avem poliția locală în comună și patrulează, acest lucru nu s-a mai întâmplat”, a declarat Liviu Cotojman.

Curbe lăsate nesemnalizate de hoți

Și în comuna Bolboși sunt probleme din cauză că mai multe indicatoare rutiere au fost furate și în felul acesta mai multe curbe și intersecții au rămas nesemnalizate. „În ultima perioadă nu s-au mai înregistrat furturi de indicatoare rutiere, numai că a fost o perioadă când s-au furat foarte multe și avem intersecții și curbe care au rămas nesemnalizate. Trebuie să se ia măsuri pentru că este periculos pentru cei care nu cunosc zona”, a declarat Gheorghe Bilea

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: