ATENŢIE! Câini de companie, omorâţi de otrava aruncată în Târgu Jiu

Târgujienii ne-au semnalat la redacţie un fenomen îngrijorător. Animalele de companie, scoase la plimbare, mor din cauza otrăvurilor aruncate printre blocuri pentru uciderea câinilor comunitari. Localnicii îi bănuiesc pe cei de la primărie că se fac vinovaţi de aceste crime, dar autorităţile neagă orice implicare. Cel mai recent caz a fost semnalat pe strada Griviţei, unde zilele trecute au murit otrăviţi atât câini maidanezi, cât şi câini cu stăpân. Poliţia a deschis două dosare penale în ultimele luni, mai ales că analizele au arătat că otrava folosită, Furadan, este una interzisă în România şi care nu poate fi cumpărată legal. Dar, anchetele bat pasul pe loc, astfel că reprezentanta asociaţiei ProAnimals, Carmena Şerbănoiu, a ajuns la concluzia că cei care otrăvesc câinii sunt „pe mână” cu poliția.

O nouă campanie de otrăvire a câinilor comunitari a fost demarată în această perioadă în Municipiul Târgu-Jiu. Săptămâna trecută mai mulți cetățeni de pe strada Grivița au sesizat faptul că au găsit câini morți în cartier, asta după ce au trecut prin zonă cei de la ecarisaj. Carmena Șerbănoiu, președinta Asociației Pro Animals, este nemulțumită de faptul că dosarul poliției în care se fac cercetări cu privirea la otrăvirea maidanezilor bate pasul pe loc, în timp ce apar cazuri noi. „Nu am mai aflat nimic despre dosarul deschis de poliție. Au mai fost găsiți câini morți și în zona Grivița săptămâna trecută. Este din nou o campanie de otrăvire. Din câte am înțeles, câinii respectivi aveau chiar stăpâni, aveau zgardă.  Este clar că e o acțiune organizată de otrăvire a câinilor. Poliția trebuie să intervină, numai că eu am impresia că cei de la poliție sunt pe mână cu cei care otrăvesc câinii. Am înţeles că în Grivița a chemat cineva hingherii, s-au dus acolo și nu au reușit să prindă niciun câine.  A doua zi au apărut câinii morți prin otrăvire”, a declarat Carmena Șerbănoiu.

Mor și câinii de companie

Cei care otrăvesc maidanezii trebuie să ia în calcul faptul că și târgujienii care au animale de companie le scot la plimbare în jurul blocului. S-a întâmplat ca unii câini care au stăpân și sunt ținuți în casă, care fac parte din familie practic, să moară după ce au găsit în jurul blocului otrava aruncată de cei care vor să rezolve în felul acesta problema câinilor fără stăpân. Ce trebuie să știe cetățenii aflați în această situație este faptul că pot face plângere la poliție și se pot adresa DSVSA Gorj pentru a afla care este cauza exactă a morții.

Două dosare penale în lucru la IPJ

La Inspectoratul Județean de Poliție Gorj  sunt înregistrate două dosare penale în care se fac cercetări pentru a se stabili cine se face vinovat de uciderea maidanezilor. „La IPJ Gorj au fost înregistrate două dosare penale cu autor necunoscut în care se face cercetări pentru stabilirea persoanelor care au otrăvit câinii fără stăpân. Se pare că aceștia au fost omorâți cu carbofurant sau furadan cum este cunoscut de toată lumea”, a precizat Florin Roșca, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: