ATENŢIE! Controale pentru portul centurii de siguranţă

În perioada 12 - 18 martie a.c., poliţiştii rutieri vor desfăşura, la nivelul judeţului Gorj, o acţiune de verificare a participanţilor la trafic cu privire la portul regulamentar al centurii de siguranţă.

Potrivit calendarului TISPOL (Organizaţia Europeană a Poliţiilor Rutiere), în perioada 12-18 martie a.c., se desfăşoară Campania “SEATBELT” pentru combaterea neportului centurii de siguranţă.

Acţiunea se înscrie unei acţiuni de mare amploare desfăşurată pe o perioadă de şapte zile la nivel european, având ca scop conştientizarea participanţilor la trafic, conducători auto şi pasageri, cu privire la importanţa utilizării centurii de siguranţă, mai ales asupra faptului că portul centurii de siguranţă scade riscul unei accidentări grave şi a decesului în cazul unui accident rutier.

Echipele de poliţişti vor acţiona permanent şi vor avea în vedere toate categoriile de autovehicule pentru care legea prevede utilizarea centurii de siguranţă de către ocupanţi. Poliţiştii vor acţiona cu fermitate, nu vor tolera nici o abatere de la cadrul legislativ în vigoare şi vor aplica sancţiuni drastice persoanelor care nu utilizează regulamentar centura de siguranţă.

Cetăţenii români care vor pleca în această perioadă în străinătate trebuie să ştie faptul că portul centurii de siguranţă este o obligaţie prevăzută în legislaţia din întreaga Europă şi că poliţiştii europeni se vor afla în trafic, vor efectua controale riguroase şi vor aplica sancţiuni tuturor participanţilor la trafic care nu respectă reglementările legislative în vigoare poliţiştii vor sancţiona toţi ocupanţii vehiculelor care nu poartă centura de siguranţă.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: