Atleta Andreea Pâşcu, în Lotul Olimpic al României

Atleta gorjeană Andreea Pâşcu face parte din Lotul Olimpic al României. Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe care a avut loc în week-end şi vine ca o încununare a rezultatelor obţinute până în prezent. Ultima performanţă a înregistrat-o la Campionatul Naţional de Cross care a avut loc la Băile Felix, sâmbătă. Andreea Pâşcu a ieşit campioana României la tineret. Tot în cadrul aceleaşi competiţii, Adrian Garcea a obţinut locul al treilea la juniori I.

Campionatul Naţional de Cros, care s-a desfăşurat sâmbătă, pe platoul de la Băile Felix, a adus noi performanţe pentru atleţii gorjeni antrenaţi de Ion Bură. Andreea Pâşcu a devenit campioana României, la tineret, iar Adrian Garcea a obţinut locul al treilea la juniori I.
Şi pentru echipe competiţia de la Felix a fost una benefică. Atât echipa de tineret a fetelor, cât şi echipa de tineret a băieţilor s-a clasat pe locul al doilea, devenind vicecampioane ale României. Performanţele Andreei Pâşcu din acest an n-au trecut neobservate de către oficialii de la nivel central. În week-end s-a decis ca Andreea Pâşcu să facă parte din Lotul Olimpic al României. Şi Adrian Garcea se află în atenţia Federaţiei Române de Atletism.
Antrenorul Ion Bură laudă performanţele elevilor săi. „A avut loc o şedinţă în care s-a decis ca Andreea Pâşcu să facă parte din Lotul Olimpic al României de tineret. Asta îi conferă dreptul de-a participa la cele mai importante competiţii internaţionale de atletism. Andreea are mari şanse să abordeze proba de maraton. Şi Adrian Garcea are şanse de a intra în Lotul Olimpic al României, dar deocamdată el este abia la categoria juniori II. Adrian Garcea are bursă olimpică şi se află în atenţia Federaţiei Române de Atletism”, a declarat antrenorul Ion Bură.
Cei doi atleţi gorjeni, împreună cu antrenorul Ion Bură, cel care antrenează de altfel şi echipa naţională de atletism, vor participa la Campionatul Balcanic de Cros, precum şi la Campionatul European de Cros. „Andreea Pâşcu şi Adrian Garcea vor concura, pe 5 noiembrie, la Campionatul Balcanic de Cros, şi pe 11 decembrie la Campionatul European de Cros din Sardinia. Cred că şi de această se vor întoarce acasă medaliaţi”, a precizat Ion Bură.
SPONSORI
Chiar dacă se află în atenţia Federaţiei Naţionale de Atletism şi au burse olimpice, atleţii gorjeni au nevoie de bani pentru a-şi putea continua activitatea sportivă. Aceştia speră să se găsească sponsori care să investească în atletismul gorjean.

Vizualizări: 368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: