Atleţii de la Pandurii câştigă medalii şi la campionatele de sală

Sportivii clubului Pandurii au obişnuit de-a lungul timpului să aducă medalii de la diverse competiţii în probe la are nu au posibilitatea să se antreneze la Târgu Jiu. Atleţii sau boxerii câştigă an de an medalii la campionate de sală şi la competiţii de box deşi clubul nu are nici sală de atletism nici sală de box. Cu toate că la întrecerile oficiale aleargă pe pistă de recortan, atleţii nu au la Târgu Jiu posibilitatea de a se pregăti pe astfel de suprafeţe deoarece pista de pe Municipal este din zgură.

De ani de zile la toate concursurile naţionale de atletism, indiferent că sunt în aer liber sau în sală, atleţii aleargă pe pista specială de recortan şi cu încălţăminte sport specifică, cu cuie speciale pentru astfel de suprafeţe. Din păcate la Târgu Jiu nu există încă o astfel de pistă iar pregătirea se desfăşoară doar pe pista de zgură a Municipalului, veche de peste 20 de ani, la care s-au mai adus completări de-a lungul timpului.

Se pregătesc pe Zgură şi aleargă pe recortan

Aceste probleme nu au împiedicat însă atleţii clubului Pandurii să se menţină în elita atletismului românesc şi să aducă an de an medalii de la competiţiile la care participă. „Toate concursurile se desfăşoară acum pe suprafeţe moderne de recortan dar noi nu avem posibilitatea să ne antrenăm decât pe zgură sau pe dealul din apropierea oraşului şi acesta este un impediment pentru atleţi când ajung la concursurile oficiale”, a explicat antrenorul coordonator al secţiei de atletism Ion Bură care are ca obiectiv anul acesta obţinerea a 46 de medalii la toate concursurile naţionale la care sportivii de la Pandurii ia parte. Chiar şi în aceste condiţii performanţele nu au lipsit la acest club şi atleţii au adus an de an medalii, anul acesta debutând cu două medalii la Campionatele Naţionale de Sală pentru juniori III de la Bacău. Pe lângă faptul că nu s-au antrenat pe suprafaţa pe care au concurat, cei doi sportivi medaliaţi nu s-au antrenat nici în sală, diferenţa dintre alergarea în sală şi cea în aer liber fiind destul de mare.

Nu s-au antrenat niciodată în sală

Larisa Buşoiu, atletă pregătită de Viorica Dima, a reuşit să câştige medalia de argint la proba junioarelor, fiind la prima sa medalie din carieră, după ce anul trecut a alergat la aceeaşi probă de 3.000 de metri dar a ratat medalia. „Au potenţial dar la concursuri se pierd, nu au curaj pentru că nu avem posibilitatea să-i ducem la mai multe concursuri. Ei merg direct la campionatele naţionale unde atmosfera e cea specifică de concurs şi îi emoţionează, asta pe lângă faptul că nu aleargă cu cuie decât la concurs pentru că la antrenamente nu au posibilitatea”, a precizat antrenoarea Viorica Dima care a fost prezentă la Bacău alături de sportivi.

Cel de-al doilea medaliat de la CS Pandurii al Naţionalelor de sală este Ionuţ Sanda, un sportiv care a fost descoperit doar de câteva luni de antrenorul Ion Bură la Roşia de Amaradia şi se afla chiar la primul concurs din viaţa sa. Acesta se pregăteşte la CS Pandurii cu antrenorul Ionuţ Bură, fiind un sportiv talentat în care cei de la Pandurii îşi pun mari speranţe. Nici unul dintre ei nu s-a antrenat în sală dar au reuşit totuşi să aducă două medalii de la naţionalele din acesta an. „Sunt copii simpli mulţi dintre ei şi poate că nici nu ştiu când vin aici multe lucruri despre atletism. Dar au talent şi potenţial şi dacă le-am putea oferi condiţii mai bune de pregătire cu siguranţă performanţele lor ar fi mult mai mari dacă în condiţiile de acum reuşesc să aducă medalii. Poate că pentru mulţi o medalie de argint şi una de bronz nu par foarte importante dar în spatele lor e multă muncă şi mai ales multe lipsuri cu care ei se confruntă, plecând chiar şi de la pista pe care concurează şi care e total diferită de suprafaţa pe care se antrenează”, a explicat directorul CS Pandurii, Sorin Vintilescu, care face eforturi pentru a asigura sportivilor condiţii cât mai bune pentru pregătire.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: