Atletismul din Târgu Jiu are un viitor frumos

CSM Târgu Jiu vrea ca pe viitor să colaboreze cu clubul de tradiţie din Târgu Jiu, CS Pandurii, cel puţin la secţia de atletism, acolo unde Pandurii este printre cele mai bune cluburi din România. Directorul CSM, Robert Bălăeţ, propune un protocol prin care CSM să ajute sportivii de performanţă ai clubului rival.

Înfiinţarea unei secţii de atletism la CSM Târgu Jiu părea a face concurenţă celuilalt club de tradiţie al oraşului, CS Pandurii Târgu Jiu, dar intenţiile sunt unele de colaborare nu de rivalitate. Medaliile şi titlurile cucerite de sportivii gorjeni de la Pandurii sunt cele care au dus la ideea unui parteneriat între cluburile târgujiene, cu scopul de a sprijini sportivii de valoare.

Directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, a precizat la Accent Tv, că cele două cluburi sportive pun la cale semnarea unui protocol de colaborare pentru această secţie de atletism: ”Am discutat pe această temă cu domnul director Prunariu şi lucrurile sunt, în mare parte, rezolvate. Mai sunt de pus la punct anumite detalii din acest contract de colaborare dar cred că se va rezolva şi va fi spre binele sportului gorjean. Din economiile noastre sau de la sponsori, putem să îi ajutăm şi pe atleţi cu anumite indemnizaţii pentru sportivii de performanţă. Pentru că merită, au făcut lucruri bune, au avut rezultate foarte bune şi atunci merită şi ei să fie recompensaţi puţin, pentru că nu ne permitem să acordăm mari indemnizaţii. Dar puţinul acela sper să îi ajute să cucerească în continuare medalii, pentru judeţul Gorj şi pentru oraşul Târgu Jiu”.

Secţia de atletism a CS Pandurii a avut rezultate bune an de an dar nu totdeauna clubul şi-a permis recompensarea acestora, mai ales că în ultimii cinci ani nu a mai beneficiat de aceleaşi condiţii pentru sportivi, din cauza construirii noului stadion. Recompensarea acestor sportivi poate fi privită şi ca o compensaţie pentru privarea lor de condiţiile bune de pregătire pe care le aveau la Târgu Jiu şi de care au fost lipsiţi ani de zile. Bineînţeles că şi CSM va avea de câştigat din rezultatele acestor sportivi, în cazul în care vor avea dublă legitimare CSM - CS Pandurii.

Vizualizări: 290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: