Au ajuns greu cu mortul la groapă

Zăpada căzută timp de două zile în Gorj a pus probleme şi oamenilor care au avut înmormântări în familie. Pe paginile de socializare au circulat imagini cu un cortegiu funerar care a mers pe jos un kilometru până la cimitir, deoarece drumul nu era deszăpezit. Cel care a postat imaginile a spus că înmormântarea a fost la Drăguţeşti, dar primarul localităţii exclude aşa ceva.

Imaginile postate pe Facebook arată câteva zeci de oameni mergând în urma unor persoane care purtau un sicriu pe umeri. Se aud oameni care spun că bietul om a avut tractor, doar că drumul era absolut inaccesibil.

Primarul comunei Drăguţeşti susţine că filmarea nu este de la el din localitate. „Nu s-a cărat pe nicăieri aşa ceva. Au fost înmormântări şi şi-au dus morţii oamenii cu maşinile. A fost înmormântare la Cârbeşti, a fost la Urecheşti. Unde Dumnezeu s-a întâmplat asta? Eu nu am avut comuna înzăpezită!”, a spus Dumitru Popescu pentru Mediafax.

Nici preotul localităţii nu a confirmat informaţia, dar nici nu a infirmat-o. „A fost o chestie, dar nu vreau să dau detalii, pentru că până la urmă eu aici găsesc vinovaţi oamenii, nu neapărat primăria. Adică ne-am învăţat aşa să vină primarul să ne facă de toate. Acum o să se topească zăpada, apa nu o să aibă pe unde să treacă, o să aşteptăm să vină primarul să ne facă şanţurile”, a declarat, luni, preotul din Drăguţeşti, Vasile Draica, pentru corespondentul Mediafax.

Cimitirul este la aproximativ 300 de metri de drumul principal.

Vizualizări: 2,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: