Munţi de zăpadă, şosele impracticabile. Primele amenzi!

Zăpada căzută în ultimele zile a creat haos în judeţul Gorj. Utilajele de deszăpezire au ajuns cu greu în unele zone, iar în altele deloc. Autorităţile locale şi judeţene sunt nemulţumite de modul în care au decurs activităţile de îndepărtare a zăpezii, iar poliţiştii au aplicat deja primele amenzi pentru deszăpezire deficitară.

La Târgu Jiu, societăţile care s-au ocupat cu deszăpezirea au fost total depăşite de situaţie. Munţi de zăpadă s-au strâns pe străzi, iar parcările sunt pline de nămeţi.

Autorităţile locale analizează modul în care s-a efectuat acţiunea la nivelul municipiului şi vorbesc inclusiv de rezilierea unor contracte. „Sunt nemulţumit, dar în practică trebuie să o pună în primul rând angajaţii Direcţiei Tehnice, care trebuie să vadă exact cât au funcţionat acele utilaje. Mai mult decât atât, pe toate utilajele care n-au funcţionat la parametrii optimi, decizia o va lua Edilitara, pentru că ei sunt cei care au serviciul licitat şi delegat. În situaţia în care constatăm că nu şi-au făcut treaba, riscă rezilierea de contracte. Noi avem contract cu Edilitara, care ulterior a scos la licitaţie anumite pachete pe deszăpezire”, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.
Edilitara Public SA a subcontractat o parte din serviciul de deszăpezire la 4-5 societăţi private.

Şeful CJ Gorj: Nu sunt mulţumit

Drumurile judeţene sunt curăţate de zăpadă de consorţiul de firme format din Ydail, Metalcolect şi Romstrade.

Autorităţile judeţene sunt nemulţumite de modul în care societăţile şi-au făcut treaba în anumite zone şi spun că timpul de intervenţie a fost prea mare. „Nu sunt mulţumit. Deficienţele trebuie remediate cât mai repede. Au fost zone în care s-a acţionat bine, dar au fost zone care au fost întârzieri. Mai ales duminică, în zona Roşia de Amaradia, Alimpeşti, Logreşti, Bustuchin, au fost întârzieri şi aceste lucruri trebuie remediate de urgenţă”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

De altfel, necurăţarea corespunzătoare a părţii carosabile s-a lăsat cu amenzi. Administratorul drumurilor de pe raza municipiul Motru a fost sancţionat de poliţişti, duminică, cu amendă de 7.250 lei, pentru modul deficitar de acţionare pentru deszăpezirea oraşului.

De asemenea, societatea responsabilă cu deszăpezirea pe DJ 665 Crasna-Baia de Fier a fost sancţionată cu 14.500 de lei.

Vizualizări: 931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: