Au crezut că vând oile la preț bun, dar nu au mai văzut banii

Mai mulți fermieri gorjeni din zona Polovragi - Baia de Fier au fost păcăliți de un bărbat de 29 de ani din Tulcea. Acesta a cumpărat cu trei ani în urmă, de Paște, în jur de 900 de oi de la fermierii gorjeni, dar nu le-a plătit.

Crescătorii de animale i-au făcut plângere pentru înșelăciune, dar tulceanul a fost achitat la începutul acestei luni de Judecătoria Novaci, pe motiv că fapta este una de natură civilă. “Fiind vorba de un angajament de plată ce conține asumarea în mod unilateral a unei obligații pecuniare față de beneficiar, în caz de neplată este atrasă doar răspunderea civilă contractuală generată de neexecutarea unei obligații asumate într-un contract, câtă vreme nu se face dovada folosirii de manopere dolosive față de creditorul obligației de plată”, este motivarea instanței.

Șaban Ibam a recunoscut în fața instanței că a vândut cele 900 de oi luate din Gorj către două firme, dar avea datorii și a folosit banii pentru plata acestora.

Afaceristul rău-platnic dădea anunțuri pe facebook și așa a ajuns în Gorj, prețul de 9 lei/kg fiind considerat unul bun la acea vreme.

Sentința Judecătoriei Novaci din 3 decembrie nu este definitivă.

Vizualizări: 2,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: