Teste Covid pentru elevi nu au ajuns la timp

Nici nu a început bine testarea elevilor, că încep să apără sincopele. Ministerul Educației nu mai are suficient de multe teste de salivă pentru zilele ce urmează. Următoarele teste ar urma să ajungă tocmai miercuri, deși ar fi trebuit împărțite deja elevilor.

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Ionuț Catrina, spune că situația este problematică. Ba mai mult, nu există un calendar de livrare a acestor teste pentru săptămâna viitoare.

”Așa cum s-a văzut din mesajul oficial postat de către Ministerul Educației, situația la momentul vorbirii este una destul de problematică. Nu există niciun calendar de livrare a testelor pentru săptămâna viitoare. Există o problemă legată de repartizarea acestor teste de la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență. Nu Ministerul Educației este responsabil cu licitația sau distribuirea acestor teste de salivă. Atunci când vor ajunge testele, Inspectoratul Școlar Județean o să le distribuie imediat. În acest moment, nu avem vreo veste cu privire la aceste teste”, a spus vineri Ionuț Catrina, la Radio Infinit.

DDS Diagnostic, una dintre firmele pe care DSU/IGSU a acuzat-o că nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale privind livrarea testelor de salivă pentru școli, susține, într-un comunicat de presă că are în stoc 2,4 miliaone de teste pe care IGSU nu le-a recepționat și a reziliat contractul din cauza unei întârzieri de 30 de ore, cauzată de motive imprevizibile.

Ministerul Educaţiei a anunțat joi că a primit răspuns din partea Departamentului pentru Situații de Urgență în legătură cu solicitarea de a i se transmite graficul de aprovizionare a testelor de salivă destinate elevilor, dar că va solicita clarificări suplimentare privind livrarea a 7 milioane de teste.

Vizualizări: 367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: