Au dat iama la ghișee după ce s-au trezit cu popriri pe conturi

Târgujienii care nu au reușit să își achite taxele și impozitele la timp s-au trezit cu popriri pe salarii. Acest lucru i-a făcut ca-n cel de-al 12-lea ceas să meargă la ghișee și să-și plătească dările către stat.

Poprirea este una dintre măsurile luate de către Direcția de Impozite și Taxe din Târgu Jiu, tocmai pentru a-i avertiza pe cei rău platnici că achitarea impozitelor și taxelor reprezintă o obligație.

”Am început încasarea impozitelor și a taxelor ca urmarea a popririlor ce au fost expediate către bănci. Zilele acestea a fost un aflux mai mare de cetățeni. Unii dintre ei sunt deranjați pentru faptul că au găsit popriri pe conturi. Somațiile sunt trimise din luna iulie a acestui an, au avut timp suficient să vină pentru plată. Anul 2020 a fost suspendat la plată, iar executarea silită nu s-a putut face”, a spus Mariana Budulan, directorul Direcției de Taxe și Impozite Târgu Jiu.

Budulan mai spune faptul că au fost trimise circa 12 mii de somații. ”Am emis aproape 14 mii de popriri pe conturile lor și peste 12 mii de somații și titluri. Popririle au fost mai multe pentru că am identificat și conturi la diferite bănci, dar și venituri la anumiți cetățeni”, mai spune șefa instituției.

Vizualizări: 2,890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: