Au echipă de Europa League ?

Pandurii Târgu Jiu şi-a definitivat în mare lotul cu care va ataca viitorul sezon. Gorjenii au vrut să dea lovitura şi să aducă jucători împrumut de la Mallorca, dar nu le-au putut suporta o parte din salarii.

Faţă de sezonul trecut, Pandurii i-a pierdut pe Viera, Ibeh, Nicoară, Răduţ, Rusu sau Karim şi i-a adus pe Adrovic, Momcilovic, Stanca, Buchta sau Erico da Silva. Lotul pentru Europa League pare ceva mai slab decât cel cu care gorjenii au încheiat sezonul trecut pe locul 2.

Au vrut să dea lovitura la Mallorca

Pandurii caută jucători cât mai buni pentru Europa League. Ideea e ca echipa să nu se facă de râs la debutul în cupele europene şi să treacă măcar un tur preliminar. Pe lângă jucătorii ieftini sau liberi de contract aduşi, Stanca, Adrovic, Buchta sau Erico, gorjenii au încercat să dea lovitura la Mallorca. Vroiau să aducă doi jucători împrumut de la echipa din Primera, dar şi-au dat seama că nu au nicio şansă. „Am oferit o sumă pentru salariile lor, dar ei au contracte foarte mari, de peste 400 de mii de euro pe an la Mallorca, noi am oferit acolo un 6 sau 7 mii de euro pe lună. Dar pretenţiile lor sunt mari. Nu putem să le plătim salariile”, a admis ieri Pîrvulescu. Acesta vorbea înainte de plecarea în Austria de un brazilian şi un japonez. Singurul asiatic din lotul spaniolilor este Akihiro Ienaga, un mijlocaş japonez de 27 de ani cu 2 selecţii în echipa naţională. Acesta a fost cumpărat de Mallorca în 2010, dar a fost împrumutat mai mereu în ţara natală. Brazilianul vizat era se pare fundaşul central Anderson Conceicao, de 23 de ani. Acesta a jucat în 17 meciuri sezonul trecut la Mallorca.

Condescu: „Aducem ce vrea Pustai !”

Preşedintele Marin Condescu crede că lotul de 28 de jucători e suficient de „stufos” pentru a lupta pe două fronturi, dar spune că acesta poate fi oricând completat la cererea lui Pustai. „Am completat toate posturile, avem 28 de jucători, dar dacă în perioada meciurilor de verificare Pustai spune că un anumit post este deficitar, vom face rost imediat de jucătorii pe care şi-i doreşte. Punctele noastre sensibile sunt la fundaş central, mijlocaş dreapta, mijlocaş stânga acuma să vedem dacă Brata confirmă şi atunci lucrurile sunt în regulă. Iar la atacant dacă cel pe care l-am transferat din Muntenegru, Adrovic, alături de Matulevicius, Lemnaru şi un jucător de-al nostru care a fost golgeter în seria a doua a ligii secunde (n.r. Voinea), dar e altceva liga 1, confirmă, atunci lucrurile sunt în regulă. Dacă nu confirmă, trebuie să ne mişcăm rapid ca să facem echipa pe care ne-o dorim toţi”, a spus şeful pandurilor la sport.ro.

„Mai aşteptăm jucători. O să vină 2-3, nu le pot da nume. Vin liberi de contract. Probabil o să joace pe data de 3 iulie, iar dacă suntem mulţumiţi de ei, mai rămân la un joc. Dacă nu, la ce avem la dispoziţie, cu lotul actual, putem face o figură frumoasă în Europa League şi campionatul care bate la uşă.”                  Eugen Pîrvulescu, director executiv Pandurii

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: