Contestație admisă, voturi renumărate pentru PMP. Se așteaptă decizia la Gorj

Biroul Electoral Central a admis contestația Partidului Mișcarea Populară și a dispus renumărarea voturilor nule și albe exprimate în secțiile de votare din Argeș.

Și în Gorj, filiala PMP condusă de Nicolae Davițoiu a sesizat nereguli în cinci secții de votare. Și în acest caz se așteaptă decizia BEC, singurul în măsură să dispună renumărarea voturilor.

Mai exact, PMP a cerut să fie numărate din nou voturile nule în secțiile 33 și 52 din Târgu Jiu și în alte trei secții din Novaci (nr. 80), Țânțăreni (nr. 320) și Polovragi (nr. 267).

PMP Gorj a arătat că, în secțiile respective, numărul voturilor nule pentru ambele camere ale Parlamentului „este neobișnuit de mare față de numărul de voturi valabil exprimate și disproporționat față de alte secții de votare”.

PMP a fost la limită de a face pragul de 5%. Reprezentanții partidului au depus mii de contestații în toată țara în secțiile unde nu au obținut niciun vot.

Nici la Gorj, PMP nu a trecut de 5%. „Este vina noastră că nu ne-am mobilizat. Au fost și ceva condiții obiective de care au profitat celelalte formațiuni politice. Mă refer la PSD și, în special, la AUR, care ne-a luat o parte din electoratul nostru, mai ales cel care era favorabil unirii României cu Republica Moldova”, a spus Davițoiu.

Vizualizări: 2,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: