Au fost semnate contractele pentru centura Târgu Jiu și podul de la Lainici

Contractul privind continuarea lucrărilor la Centura Municipiului Târgu Jiu a fost semnat, marți dimineața, în sala de Consiliu Local din cadrul primăriei. La acest eveniment a luat parte și vicepremierul României, Raluca Turcan, dar și constructorii care vor finaliza centura ocolitoare a Târgu Jiului.

Varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu trebuia să fie finalizată în anul 2016, însă de atunci și până în prezent nu s-a mai făcut nimic, lucrarea fiind lăsată în paragină. Marți, vicepremierul României împreună cu constructorii au venit la Târgu Jiu pentru a semna contractul privind continuarea acestor lucrări. Valoarea acestui proiect este de 44 de milioane de euro. Tot în cadrul acestui eveniment a fost semnat și contractul de reabilitare a Podului de la Lainici.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că momentul este unul istoric. ”Este un moment istoric pentru municipiul Târgu Jiu. Sunt 2 obiective extrem de importante și foarte mult așteptate de cetățeni. Unul dintre ele trebuia să fie finalizat în anul 2016. Este vorba despre centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. De asemenea, cel de-al doilea proiect este legat se semnarea contractului privind reabilitarea Podului de la Lainici”, a spus Romanescu.

Prezentă la Târgu Jiu, Raluca Turcan spune că Târgu Jiul și Gorjul au primit o gură de oxigen prin semnarea acestor două proiecte. ”Vorbim despre două proiecte de dezvoltare de o semnificație uriașă pentru Târgu Jiu și pentru Gorj. Astăzi, aceste proiecte devin realitate. Pentru noi nu există varianta că nu se poate. Ambele contracte semnate reprezintă pentru noi o gură de oxigen pentru deschiderea orașului și a județului, fiind vorba despre atragerea de investitori”, a declarat Raluca Turcan.

Vizualizări: 1,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: