Au furat piese de Tatra şi au ajuns în arest

Poliţiştii au reţinut doi tineri, suspectaţi că au sustras din magazia unei societăţi comerciale, piese de schimb evaluate la suma de 10.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat integral.

În după-amiaza zilei de duminică, 8 ianuarie 2012, orele 15:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bumbeşti-Jiu au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Bumbeşti-Jiu, despre faptul că în perioada 5-6 ianuarie a.c., persoane necunoscute au sustras dintr-o magazie a societăţii mai multe piese de schimb, valoarea prejudiciului creat fiind estimată la suma de 10.000 lei.

Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului, poliţiştii au constatat că autori necunoscuţi au forţat sistemul de închidere al unei magazii, iar de aici au mai multe piese de schimb utilaj tip ,,Tatra”.

Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate cu operativitate, poliţiştii au stabilit că suspecţi de comiterea furtului sunt L.S.I., de 34 ani, din comuna Runcu, judeţul Gorj şi G.M.E., de 23 ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj.

Cei doi suspecţi au fost depistaţi şi conduşi la sediul poliţiei pentru continuare a cercetărilor.

Pe parcursul audierilor, poliţiştii au stabilit că suspecţii au valorificat piesele la un centru de colectare a fierului vechi amplasat pe raza municipiului Târgu-Jiu, obţinând suma de 750 de lei. Piesele au fost lăsate în custodie, urmând a fi restituite unităţii prejudiciate.

Poliţiştii au emis pe numele celor doi suspecţi ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 9 ianuarie a.c., să îi prezinte cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a celor doi suspecţi.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: