Au furat traverse din Cariera Pinoasa

Poliţiştii din Negomir au prins în flagrant ieri, în Cariera Pinoasa, Halda Negomir - zonă dezafectată de lucrări miniere, pe N. Nicolae, de 42 ani, din comuna Lăpuşnicel, judeţul Caraş-Severin, M. Gheorghe, de 42 ani, V.R. Ioneluş, de 38 ani şi V.R. Mihai, de 30 ani, toţi din comuna Mătăsari, judeţul Gorj, în timp ce tăiau cu un aparat autogen, montat la un tub de oxigen şi o butelie, două traverse metalice în lungime de 6 m fiecare. Hoții nu au pus în pericol instalaţiile de extracţie cărbune şi care erau rămase ca urmare a unor lucrări de excavaţie executate anterior. Aceştia intenţionau să le transporte cu un autovehicul, în vederea valorificării, la un centru de colectare fier vechi de pe raza comunei Mătăsari.

Cu ocazia verificări autoturismului, a fost depistat şi un detector metale, confecţionat artizanal, care îi  aparţinea lui V.R. Mihai.

Pe numele suspecţilor a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşiri infracţiunii de tentativă la infracţiunea de furt calificat. De asemenea, împotriva lui V.R. Mihai, poliţiştii au luat şi măsura sancţionării contravenţionale şi ridicat în vederea confiscării a detectorului de metale confecţionat artizanal, pe care îl deţinea ilegal.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: