Dublă vicecampioană mondială la karate visează să devină doctoriţă

Oana Mihaela Teodor are 16 ani, este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi practică karate de la vârsta de 9 ani. Chiar dacă nici nu-şi imagina că va ajunge să practice acest sport, Oana a atins performanţe care au făcut-o cunoscută atât în ţară cât şi peste hotare.

Oana Mihaela Teodor este de departe mândria liceului „Ecaterina Teodoroiu” şi asta pentru că a adus numeroase premii atât de la concursurile naţionale cât şi internaţionale de karate. Acest sport nu mai are niciun mister pentru ea şi chiar dacă deţine titlul de dublă vicecampioană mondială la karate, Oana este o persoană deschisă, modestă şi mai ales ambiţioasă. „Sunt o persoană ca oricare alta, cu calităţi şi defecte, îmi place să ies cu prietenii mei, ascult muzică şi mă antrenez pentru că este absolut necesar pentru a-mi menţine condiţia fizică şi să nu fac excese”, a mărturisit Oana.

A început să participe la concursurile de karate încă după câteva luni de antrenament, câştigând locul III la Cupa Gemina care s-a ţinut la Alba Iulia. Din anul 2007 a început să participe şi la concursurile internaţionale, mergând pentru prima dată în Germania la un campionat unde a câştigat locul 2 de două ori la două categorii diferite, Kata şi Kumite. A urmat apoi Olanda cu două locuri I, Germania, la un campionat european însă cel mai mare titlu obţinut a venit în 2009, în Belgia la campionatul mondial, unde a obţinut titlul de dublă vicecampioană mondială plus 16. „Am fost foarte fericită, nu-mi venea să cred, chiar dacă mă pregătisem intens pentru campionat”, a mărturisit Oana.

Nu are condiţii pentru antrenamente

Părinţii au fost cei care au încurajat-o şi au susţinut-o financiar pentru că nefiind un sport olimpic nu a fost premiată de Ministerul Sportului. „Părinţii mei au fost sceptici la început pentru că nu credeau că mi se potriveşte sau că voi face performanţă dar sau convins după primele concursuri, merg cu mine la concursuri în ţară”, a precizat Oana.

Antrenamentele le face la Ţicleni, acolo unde şi locuieşte şi mărturiseşte că îi este destul de greu cu antrenamentele mai ales când este la şcoală. „Clubul unde mă antrenez este la Ţicleni pentru că aici nu este un astfel de club şi mă descurc destul de greu cu naveta dar asta e, o să continui acolo pentru că acest club este susţinut de Petrom şi atunci când câştigăm premii, cei din sindicat ne premiază dar şi pentru că se fac eforturi pentru a fi în continuare”, a precizat Oana Mihaela Teodor.

Despre drumul pe care ar vrea să-l urmeze în viaţă nu ştie prea multe, nu este încă hotărâtă însă ar vrea să se orienteze către medicină sau arhitectură.  

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: