Iuliana Andreea Eva: „Aş vrea să studiez în străinătate”

Nume: Iuliana Andreea Eva

Vârstă: 17 ani

Ocupaţie: elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ecaterina Tedoroiu”

Pasiuni: îi place foarte mult să citească poezie, să schieze şi să călătorească

Vestimentaţie: ţinutele comode şi practice

Timp liber: merge la părinţi, la prietenii din copilărie şi ascultă muzică

Scriitori preferaţi: Nichita Stănescu şi Ion Minulescu

Iuliana Andreea Eva are 17 ani şi este una dintre elevele cu care se mândreşte Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu pentru că se implică în mai toate activităţile şcolare educative şi îi place să experimenteze cât mai multe domenii de activitate. „Sunt o persoană activă, vreau să cunosc cât mai multe domenii de activitate pentru a face faţă tuturor provocărilor”, a mărturisit Andreea.

Schimb de experienţă în Italia

Chiar dacă a decis să urmeze o carieră în medicină, tânăra fiind la secţia de biochimie a liceului, nu a determinat-o să nu se manifeste şi în alte domenii de creaţie cum ar fi ştiinţele umane sau reale. „Am participat la diverse concursuri la care am obţinut premii destul de bune cum ar fi concursul „Adolf Haimovici”, faza naţională la Iaşi, un concurs de matematică la care am obţinut două menţiuni, Festivalul Naţional „George Ţârnea” care s-a ţinut la Râmnicu-Vâlcea şi la care am luat menţiune, „Tinere condeie”, faza judeţeană, locul I dar şi o diplomă de participare la concursul „Cum vă imaginaţi cetăţeanul european al viitorului”, organizat de Consiliul Europei în parteneriat cu Ministerul Educaţiei”, a mărturisit Andreea.

Andreea spune despre ea că este o persoană deschisă dar pe care prietenii o percep destul de greu, o văd prea serioasă şi asta pentru că este genul de fată care nu confundă niciodată şcoala cu distracţia şi acest lucru o diferenţiază de ceilalţi. „La şcoală sunt elevă iar cu prietenii sunt cu totul altfel, chiar şi aşa mulţi dintre prietenii mei ajung să mă cunoască destul de greu”, a mărturisit Andreea.

Cu toate aceste reuşite personale, Andreea a avut deja o tentativă de a pleca să studieze în străinătate însă a fost nevoită să renunţe la idee din cauza posibilităţii foarte reduse de a pleca cu o bursă completă din ţară. „Am vrut să plec în Anglia să-mi continui studiile acolo pentru că fusesem deja în Italia cu un proiect Comenius şi am văzut cu ce echipamente se lucrează într-o altă ţară şi la ce nivele dar nu am reuşit să obţin bursa respectivă pentru că au fost doar opt locuri naţionale”, a precizat Andreea.  

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: