Cristian Iustin Dănilă: „Calculatoarele sunt viaţa mea”

Cristian Iustin Dănilă este cel cu care se mândreşte Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu Jiu pentru că i-a făcut auzit numele la diverse olimpiade la care a ajuns până la fazele naţionale. Tehnologia este marea sa pasiune pentru că este cea care îl pune cu un pas înaintea celorlalţi.

Cristian Iustin Dănilă are 18 ani, este din comuna Bălăneşti, judeţul Gorj, şi este elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, din Târgu Jiu. S-a făcut recunoscut mai ales pentru pasiunea pe care o manifestă faţă de calculatoare dar şi pentru dorinţa lui de a fi cel mai bun. „Calculatoarele sunt viaţa mea, îmi place să aflu tot ce este nou în materie de tehnologie, am un curs de proiectare CAD (desenare asistată de calculator), şi îmi place să practic pe calculator pentru că este totul digital”, a mărturisit Iustin.

Dorinţa de a demonstra întregii lumi că are cunoştinţe în domeniu l-a îndemnat să participe la olimpiadele de matematică dar şi la cele de tehnică, ocupând locuri foarte bune. „În aprilie 2009 am participat la faza naţională la Bacău, specializarea tehnician proiectare CAD unde am obţinut o diplomă de participare şi faza naţională la matematică care s-a ţinut la Iaşi, unde am obţinut menţiune”, a precizat Iustin Dănilă.

Vrea să urmeze Academia Tehnică Militară

Cu aceste performanţe vrea să uimească Academia Tehnică Militară din Bucureşti, la care va aplica în această vară după susţinerea bacalaureatului. „Pentru asta am muncit atât, pentru a mă vedea acolo, este marele meu vis pe care o să mi-l îndeplinesc”, a declarat Iustin.

Pasiunea lui nu şi-a găsit liniştea doar în aceste performanţe ci Iustin este printre puţinii tineri care au două diplome de certificare şi recunoaştere europeană la nivel avansat pentru că a urmat cursurile CISCO. „Am vrut să am şi aceste cursuri pentru că m-au ajutat foarte mult şi este tot legat de calculatoare şi am avut noroc pentru că există doar o singură profesoară acreditată de academia americană să susţină aceste cursuri iar întâmplarea a făcut să predea chiar la noi în liceu”, a precizat tânărul.

„Nu mă văd trăind la oraş”

Chiar dacă tehnologia îl pasionează, Iustin are totuşi o temere şi anume viaţa la oraş, lucru destul de ciudat având în vedere setea lui de modern şi tehnic.

„Eu sunt din Bălăneşti şi fac naveta pentru că nu m-am putut obişnui aici, îmi place viaţa la ţară, îmi place natura şi nu mă vad trăind în altă parte”, a mărturisit Iustin. Îl sperie oraşele mari precum Bucureştiul unde va trebui să stea după intrarea a facultate dar speră să se obişnuiască în timp şi se va întoarce la locul lui natal ori de câte ori va avea ocazia.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: