La doar 13 anişori pictează icoane pe lemn

Maria Loredana Ciotor are 13 ani, este din Târgu Jiu şi este elevă în clasa a VII-a la Şcoala Generală 7 din oraş. Pictează icoane de la o vârstă fragedă şi pentru a-şi desăvârşi talentul a devenit membră a Palatului Copiilor începând cu semestrul trecut. Directorul instituţiei, Pompiliu Ciolacu, are numai cuvinte de laudă la adresa tinerei şi speră ca talentul ei să dea cele mai frumoase picturi.

Maria Loredana Ciotor este o persoană cu credinţă în Dumnezeu chiar dacă are doar 13 ani şi gândul ei, când a început să picteze, a fost acela de a-i mulţumi Domnului pentru talentul cu care a înzestrat-o. Părinţii au fost cei care au observat pasiunea fetei pentru pictură motiv pentru care au luat decizia de a o înscrie la cursuri specializate. „Îmi plăceau de foarte mică culorile şi îmi plăceau tot felul de combinaţii iar părinţii mei au văzut şi m-au înscris aici ca să pot picta mai bine”, a mărturisit Maria Loredana. Deşi a încercat şi alte modele în picturile sale, Maria a rămas totuşi la pasiunea sa cea mare pentru icoane. „La şcoală mai pictez şi alte motive în special peisaje sau portrete dar nu mă atrag la fel de mult ca icoanele. Deocamdată m-am axat doar pe lemn dar aş vrea să încerc şi altceva”, a precizat Maria Loredana.

Când va fi mare ar vrea să devină doctoriţă nu degeaba materiile ei preferate sunt biologia şi chimia pe care le învaţă cu plăcere însă chiar şi aşa nu o să renunţe la pictură pentru că, spune ea, este foarte frumos să ai în casă o icoană sau un tablou pictat chiar de tine. „Chiar dacă vreau să mă fac doctoriţă, nu o să renunţ niciodată la pictură pentru că şi domnul profesor spune că este foarte plăcut să ştiu că am în casă o icoană pictată chiar de mine aşa că o să pictez probabil pentru mine”, a mărturisit Maria Loredana.

Visează la propria expoziţie

Directorul Palatului Copiilor, Pompiliu Ciolacu, îşi apreciază tinerii cursanţi şi speră ca pe viitor aceştia să devină atât de experţi încât să şi expună. „Avem aici tineri care sunt foarte talentaţi iar Maria Loredana se numără printre aceştia. Noi le punem la dispoziţie totul ca să-şi exerseze talentul, de la culori, pensule până la pânză sau materiale pe care pictează”, a declarat Pompiliu Ciolacu.

Pe lângă pictură, Mariei îi mai place să se joace cu frăţiorul ei mai mic sau să creeze compuneri pentru a da frâu liber imaginaţiei.

Chiar dacă ustensilele şi materialele sunt destul de scumpe, Maria speră să câştige suficient de bine pentru a putea să şi le achiziţioneze asta în situaţia în care în acest moment părinţii sunt cei care trebuie să se descurce pentru a-i împlini visul.

Maria se poate mândri cu talentul ei şi pe viitor cu siguranţă va participa şi la concursuri sau îşi va organiza propria expoziţie de picturi. „În acest moment mă mândresc cu trei icoane pe care le-am pictat dar am mai multe acasă şi sper să am şi mai multe cu care o să-mi organizez propria expoziţie într-o zi”, a precizat Maria Loredana Ciotor.   

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: