Au ieșit la picnic în fața blocului

Încă mai sunt oameni, deloc puțini, care nu au înțeles gravitatea situației cu care se confruntă lumea din cauza unui virus extrem de contagios, pentru care nu există nici leac, nici vaccin.

În timp ce autoritățile evită să ia măsuri ferme, preferând să mai meargă o vreme pe recomandări, unii târgujieni sfidează situația și ies la un picnic în fața blocului. Așa făceau și italienii înainte să ajungă la 800 de decese pe zi, așa făceau și spaniolii înainte de a ajunge la aproape 400 de decese pe zi. România încă mai poate lua măsuri, la fel și fiecare dintre români.

"Am constatat astăzi că anumiți cetățeni, profitând de vremea frumoasă de afară, au ales să ignore anumite recomandări, întâlnindu-se în grupuri, în parcuri sau cartiere din Târgu Jiu. Polițiștii locali au purtat discuții cu aceștia, reamintindu-le necesitatea evitării întâlnirilor prelungite de grup, fără a respecta distanța fizică recomandată, de cel puțin 1m. Mai mult, anumite persoane au organizat activități de picnic, în fața blocurilor de locuințe, consumând inclusiv băuturi alcoolice", a transmis Poliția Locală Târgu Jiu.

Patru bărbați au fost sancționați contravențional pentru consum de alcool în locuri publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991.

"Stați în casă pe cât de mult posibil și nu ieșiți afară decât dacă este necesar. Doar împreună vom reuși", este mesajul Poliției Locale Târgu Jiu, care pe perioada stării de urgență se subordonează Ministerului Afacerilor Interne.

Vizualizări: 4,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: