Au început înscrierile pentru examenul de titularizare

Profesorii gorjeni se pot înscrie în această perioadă pentru a susţine examenul de titularizare. Perioada de înscrieri a început în data de 8 mai şi se va încheia în 17 mai. Concursul de titularizare va avea loc la sfârşitul lunii iulie.

Centrele de examinare au fost stabilite la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Tehnic Nr.2 şi la Şcoala Nr.1 „Gheorghe Tătărăscu”. Comisiile deja stabilite pentru fiecare centru se vor ocupa de înscrierea candidaţilor. Dosarele trebuie depuse în perioada 8-17 mai. Acestea trebuie să conţină copii legalizate ale actelor de studii, foaia matricolă, certificatul de absolvire şi certificatul profesional, avize sau atestate dacă este cazul, copii ale certificatelor de obţinere a gradelor didactice, adeverinţă care să ateste vechimea în învăţământ, copie a carnetului de muncă, aviz medical din care să rezulte că sunt apţi pentru a preda, decizia de întrerupere a activităţii dacă este cazul. “Am constituit trei comisii de organizare a concursului care se va desfăşura în 30 iulie, câte una pentru fiecare centru de examinare. În aceste centre se prezintă profesorii care vor să se titularizeze. Asta înseamnă să se prezinte, să ia notă peste şapte ca să poată spera să prindă un post titularizabil sau o notă peste cinci ca să intre în sistem. Suntem în etapa de început a organizării concursului. Lista cu posturile disponibile este publică, afişată pe site-ul inspectoratului şi al Ministerului, dar şi la centre. Dosarele de depun unul dintre centrele de examinare”, a declarat Ion Işfan, inspector general al ISJ Gorj.

CALENDAR

Verificarea şi avizarea dosarelor candidaţilor de către comisia de organizare şi desfăşurare a concursului şi consilierul juridic al inspectoratului şcolar se va face în perioada 20 – 22 mai. Organizarea şi desfăşurarea probelor practice sau orale şi a inspecţiilor speciale la clasă, 27 mai – 28 iunie, iar proba scrisă se va desfăşura în data de 30 iulie. Cei nemulţumiţi de notă vor putea depune contestaţii în perioada 5-6 august, urmând ca afişarea rezultatelor finale să fie făcute publice în data de 8 august.  

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: